Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.164
% 1.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.164
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Yükselişi İle Bir Çok Şirketi Geride Bıraktı!

Bitcoin

Son günlerde Bitcoin’in fiyatı etkileyici bir yükseliş göstererek 44,000$ üzerine çıktı ve birim başına 44,488$ seviyelerine kadar zirve yaptı. Piyasa değeri açısından lider kripto para birimi olan Bitcoin, son bir ay içinde %24’ü aşan ve sadece son iki haftada %18’den fazla bir değer artışı yaşadı.

Bu hafta içinde Bitcoin, ABD doları karşısında %15’in üzerinde dikkate değer bir yükseliş kaydetti. 5 Aralık Salı günü itibariyle BTC’nin işlem hacmi 31.68 milyar dolar olarak gerçekleşti, bu rakam bir önceki günkünden iki kat daha fazla.

Bitcoin’in bu değer seviyelerine ulaşması, Terra piyasa çöküşünden önceki 6 Nisan 2022 tarihinden bu yana gerçekleşmemişti. 31 milyar dolarlık bir işlem hacmine rağmen, BTC’nin baskın işlem çiftleri USDT, FDUSD, USD, USDC ve KRW olmuştur. Küresel BTC ticaret hacmi için öne çıkan borsalar arasında ise Binance, Kraken, Coinbase ve Bitfinex gibi büyük platformlar bulunmaktadır.

Bitcoin’in bu haftaki yükselişi Meta, Tesla ve Berkshire Hathaway gibi büyük şirketleri geride bırakmasıyla sonuçlandı. Son yaşanan fiyat artışı, BTC’yi piyasa değeri açısından dokuzuncu en büyük varlık konumuna getiriyor. Bu sıralamada, şirketleri, kıymetli metalleri ve borsa yatırım fonlarını içeren çeşitli varlıklar yer almaktadır. En üst sıradaki varlık, 1.45 trilyon dolarlık piyasa değeri ile NVIDIA olarak kaydedilmiştir.

Bitcoin Yeniden 40.000$ !

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version