Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.983
% 4.00
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.983
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin Yatırımcıları, Fed’in Kararını Bekliyor

Bitcoin, Çarşamba günü hafif bir artışla 28.000$ civarında seyretmeye devam etti. Ancak bazı traderlar, Federal Rezerv’in faiz oranları hakkında ne açıklayacağına bağlı olarak fiyatın 30.000$’a çıktığını, pozitif veya negatif ivmeyle 25.000 $’a düştüğünü görüyor. CME FedWatch aracına göre analistler, Fed’in faiz oranlarını çeyrek puan artırmasını bekliyor. Döviz alım satım şirketi Oanda’nın kıdemli analisti Edward Moya, momentum akışlarının her iki yönde de %5’lik bir hareketi destekleyebileceğini söyledi. “Fed bir ralli başlatmazsa, bitcoin 25.000$ bölgesine daha yakın bir yere yerleşebilir.” Bloomberg’de kıdemli emtia stratejisti olan Mike McGlone, kriptoda bir “süper döngü” yaşanabileceğini söyledi. “Bitcoin’in 2023’ten 20 Mart’a kadar en iyi performans gösteren eski emtia olan altını neredeyse 10 kat yenmesi, bir süper döngünün gerçekleştiğinin göstergesi olabilir” diye tweet attı.



Beyaz Saray, dijital varlık ekosisteminin birçok yönünün tüketiciler, finansal sistem ve çevre için sorunlar yarattığını savunarak yeni bir raporda kripto para birimlerini hedef aldı. Pazartesi günü yayınlanan Başkan’ın Ekonomik Raporu, Başkan’ın ekonomik önceliklerini ve politikalarını açıklamayı amaçlayan Ekonomik Danışmanlar Konseyi’nin yıllık yayınıdır. Mart sayısında dijital varlıklar ve “ekonomik ilkeler” üzerine bir bölüm yer aldı. Rapor, federal düzenleyicilerin kripto şirketlerini bankacılık hizmetlerinden koparmak istediklerine dair sektörde artan endişelerin ortasında geldi, ancak eyalet ve federal düzenleyiciler şimdiye kadar bu iddiaları reddetti. Yine de raporun tonunun kripto yatırımcılarını yatıştırması pek olası değil.


Büyüme yatırımcısı Cathie Wood’un Ark Invest’i Salı günü 13,5 milyon dolar değerinde 160.887 adet kripto borsası Coinbase (COIN) hissesi sattı. Kripto kışı sırasında Ark, Coinbase’in hisselerinden bir dizi alım yapmıştı. Hisse senetleri geçen yıl %86 düşerek hem Bitcoin hem de Ethereum’un altında performans gösterdi. Mart ayının başlarında Ark, 22 milyon dolar değerinde 350.000’den fazla Coinbase hissesi satın aldı.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir