Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.393
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.393
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Bitcoin ve SHIB’i Bu Haber Düşürdü: “Panikle Satıyorlar”

Kripto yatırımcıları piyasaya göz atarken daha önce yeşil olan tahtaların vahşi ayılar tarafından istila edildiğini hissedebilirler. Glassnode verilerine göre, 8 Nisan’da borsalara 1 milyar dolardan fazla BTC girdi, ancak yalnızca 908.8 milyon dolar çıktı. Bitcoin öncülüğünde ETH, SOL, ADA, AVAX, SHIB ve diğerleri ay başındaki kazançlarından %10 iade etti. İşte, Bitcoin’in fiyatını 43,000 doların altına çeken panik satışın nedeni…

BTC boğaları saatler içinde teslim oldu

Yazım sırasında, lider kripto para bir günde %2,74 düştükten ve son yedi gün içinde %8,98 değer kaybettikten sonra 42,417.66 dolardan işlem görüyor. Sadece birkaç gün önce boğalar, Bitcoin’in 45 bin dolarlık direncini kırdığı ve 48 bin dolara meydan okumaya hazır olduğu için çitayı yükseltmişti. Bununla birlikte, Bitcoin yalnızca 45 bin dolar değil, aynı zamanda 44 bin dolar seviyelerine de düştüğü için teknik indikatörler hızla tersine döndü. Kripto yatırımcıları panik içinde, ancak önce düşünülmesi gereken daha çok şey var. Twitter’dan bozokcoin’e (@bozok6) makro ekonomik faktörler bir süre daha piyasayı baskılayabilir…

Bitcoin neden düşüyor?

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, Rusya’ya yönelik beşinci yaptırım paketi Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylandı. Son yaptırım paketi, AB limanlarının Rus gemilerine kapatılması, Rus bankalarına verilen cezaların genişletilmesi ve daha önce duyurulan kömür ambargosunun devamını içeriyor. Haberin etkisi belirgin bir satış baskısına neden olurken, bozokcoin durumu şöyle değerlendirdi:

AB üyeleri, Ukrayna savaşına yanıt olarak uygulanan beşinci yaptırım paketinin bir parçası olarak Rusya’ya yüksek değerli kripto paraların ve hizmetlerin sağlanmasını yasaklamayı kabul etti. Bu haberin gelmesi ile satışlar arttı, Ruslar satıyor ama birileri de satışları karşılıyor.

Satış baskısı Bitcoin’de 42,183.29 dolara derinleşti. 44,000 bin doların üzerinden kazanılan ivme, yaklaşık 8 saat içinde 42 bin dolar dibinde son buldu. Bu seviyenin korunması, analiste göre 45,500 doların geri alınması için yeterli gücü sağlayabilir:

Normal şartlarda bu satışlar karşılanmasaydı rahatlıkla 40 bin seviyeleri görülürdü…. bugün en az 10-15 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) satıldı… bu satışları ise kademeli olarak birileri karşıladı…sabahtan beri sürekli 400-500 bin dolarlık satış emirleri geliyor…Bu satışlar bittiğinde çok kısa sürede tekrar 45.500 seviyesinin üzerine yerleşmesini bekliyorum….haftalık kapanışı 42 bin üzerinde yapalım yeterli…

Analist satış baskısının nedeni şöyle özetliyor:

1000-1500 dolarlık bir alanda Bitcoin el değiştiriyor….tahtayı yakından izlerseniz demek istediğimi anlarsınız…Rusların panik halde sattığını düşünüyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version