Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.575
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.575
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ve SHIB Ayı Piyasası Bitti Mi? İşte Bilmeniz Gerekenler!

Bitcoin ve Ethereum, geçen Ekim’den bu yana en iyi aylarını kaydetme yolunda ilerliyor. Böylece bazı yatırımcıların kripto ayı piyasasının bitip bitmediğini sormalarına neden oluyor.

Bitcoin ve altcoin piyasasına genel bakış

Bitcoin (BTC), 13 Haziran’dan bu yana en yüksek seviye olan 24,557.96 dolara ulaştı. Bu zirve, hafta içindeki ivmeye ek %9’luk artışla geldi. Böylece, Bitcoin fiyatı bu ay şimdiye kadar %19’dan fazla değer kazandı. Diğer yandan, aynı süreçte Ethereum’un kazancı %55’i aşıyor. Yine de, lider kripto paralar, geçen yılki zirvelerinden %65 aşağıda işlem görüyor. Piyasanın toplam değeri de bu oranda erimişti.

NYDIG analistleri Cuma günü bir notta, son kazanımlara rağmen, “piyasa verileri, yatırımcıların çekimser bir şekilde konumlandığını göstermeye devam ediyor” diye yazdı. Analistler, toplam bekleyen türev sözleşmelerini ölçen Bitcoin vadeli işlemlerine ve opsiyonlarına açık ilginin son zamanlardaki en düşük seviyelere ayak uydurduğunu ancak rekor seviyelerin oldukça altında kaldığını belirtiyor. Diğer yandan, on-chain verilerin gösterdiği üzere yatırımcı duygusu hızlıca tersine dönüyor.

Coinglass’tan alınan verilere göre, sürekli takas fonlama oranları da çoğunlukla nötr kalıyor

Yatırımcılar long pozisyonda ödeme yapmaya istekli olduklarından, pozitif bir fonlama oranı genellikle yükseliş olarak görülürken, negatif bir fonlama oranı genellikle düşüş işaretidir. Coinglass analistleri, yakın tarihli bir tweet’te bu verileri şöyle yorumluyor:

Fonlama oranlarının mutlak bazda hala düşük olması, yatırımcıların yönlü pozisyon alma arzusunun olmadığını gösteriyor, ancak daha yüksek bir eğilim gösteriyor gibi görünüyorlar.

Blockware analisti Will Clemente, teknik açıdan bakıldığında, bu hafta sonuna kadar Bitcoin’in şu anda 22.800 dolar olan 200 haftalık hareketli ortalamasının üzerinde işlem yapıp yapamayacağını izlemeyi öneli buluyor.

Analistler, genel olarak makroekonomik ortamın hala en önemli rolü oynadığını belirtti.

IDX Digital Assets’in kurucusu ve baş yatırım sorumlusu Ben McMillan, Fed’ın para politikası üzerine şunları söylüyor:

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tüm bu yıla Fed ve yapacakları hakim olacak.

Hisse senedi ve kripto piyasası, Fed’in faiz oranını 75 baz puan artırmasının ardından ralli yaptı. Fed başkanı Jerome Powell, Eylül ayında aynı ölçekte başka bir faiz artırımının mümkün olduğunu söylüyor. Ancak kararın gelecek ekonomik verilere bağlı olacağını ekliyor. Bazı trader’lar Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatacağını düşünürken, diğerleri bu tür beklentilerin erken olabileceğine inanıyor.

Coinmuhendisi.com‘dan takip ettiğiniz üzere, Fed 27 Temmuz’da politika faizini 75 baz puan artırdı. Kripto para piyasası bu tarihten itibaren %15’in üzerinde büyüdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir