Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.664
% 2.48
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.664
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin ve Ethereum’da yeni zirve görüldü: Kripto para piyasasında son durum

Investing.com – Yeni haftaya hızlı başlayan piyasanın iki en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), gün kapanışında tüm zamanların en yüksek değerini kaydettikten sonra yeni günde rekor seviyelerini yenileyerek devam etti. Investing.com verilerine göre Bitcoin (BTC), an itibarıyla 68.493 dolarla ve Ethereum (ETH), 4.836 dolarla ATH değerlerini gördüler. Sabah saatlerinde alımlar devam ederken her iki kripto para da yükseliş eğilimine devam ediyordu.

Bitcoin (BTC), değer artışı yanında piyasa hakimiyetini de yükseltiyor. Şu an 1,28 trilyon dolar sermaye değerine sahip olan en büyük kripto paranın piyasa hakimiyet oranı yüzde 44 seviyesine ulaşmış durumda. 

Diğer yandan toplam kripto para piyasa değeri, 2,94 trilyon dolara ulaşırken dün düşük seyreden 24 saatlik ortalama işlem hacminde de bir yükseliş görülüyor. Bun göre son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 128 milyar dolar olarak devam ediyor.

İlk 20 kripto parada en çok kazandıranlar

Bitcoin ve Ethereum tüm zamanların en yüksek değerine ulaşırken kripto para piyasaları genel görünümünün de pozitif olduğu söylenebilir. En büyük 20 kripto para arasında BTC ve ETH dışında dikkat çeken yükselişlere baktığımızda; Litecoin (LTC), 24 saatlik periyotta yüzde 18 değer kazancıyla 245 dolara ulaşmış durumda ve ilk 20’nin en çok kazandıran kripto para birimi. Ardından Bitcoin Cash (BCH), yüzde 10 değer kazancıyla 669 dolardan el değiştiriyor. 

İlk 20’de diğer kazanımlar şu ana kadar yüzde 5’in altında kalırken son günlerin talep gören kripto para birimi AVAX, bugün güne değer kaybıyla başlayan tek kripto para. AVAX/USD yüzde 2 oranında düşüşle 90 doların hemen altında seyrediyor. Avalanche (AVAX), dün 96,9 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdıktan sonra gelen kâr satışlarıyla bir miktar geriledi.

İlk 100 kripto parada da yeşil renk hakim

Sermaye değerine göre sıralanmış listeyi genişlettiğimizde ise ilk 100 kripto para içinde Loopring (LRC), Basic Attention Token (BAT) değer kazanımlarıyla dikkat çeken kripto paralar arasında. LRC tokeni, son 24 saatte yüzde 37 değer kazancıyla 2,23 dolara yükselirken şu an ilk 100 kripto varlık arasında en çok kazandıran konumunda. 

Son günlerde kayda değer yükselişlere sahip altcoin, son 7 günde yüzde 129 oranında değerlendi. Basic Attention Token (BAT) ise ilk 100 kripto para arasında en çok kazandıran ikinci kripto varlık oldu. BAT, son 24 saatte yüzde 24 değer kazandı ve fiyatını 1,242 dolara çıkardı. Haftalık kazancı ise şu an yüzde 19 oranında yükselişe işaret ediyor.

Piyasa genelinde olum seyir devam ederken değer kayıplarının ise kısıtlı oranda olduğu görülüyor. Öyle ki son 24 saat için ilk 100 kripto para arasında sabah saatlerinde sadece iki altcoin yüzde 5’in üzerinde değer kaybına sahip. Bu kripto paralar son günlerde önemli kazanımlar elde eden Crypto.com Coin (CRO) ve Kadena (KDA) oluyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir