Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.836
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.836
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin ve Ethereum’da Veriler Sonrası İvme Düştü

Kripto Uzmanı, Bitcoin'in $71,000 Zirvesinden Sonra %33 Düşüş Öngörüyor

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), Cuma günü açıklanan beklenenden yüksek ABD istihdam verilerinin Eylül ayında Federal Reserve (Fed) faiz indirimi umutlarını söndürmesiyle ivme kaybetti. Ancak, Singapur merkezli kripto ticaret firması QCP Capital’e göre, bu iki büyük kripto para biriminin rapor sonrası fiyat düşüşü iyi bir fırsat sunuyor.

Cuma günkü tarım dışı istihdam verileri, ABD ekonomisinin Mayıs ayında 272,000 iş eklediğini gösterdi; bu, tahmin edilen 185,000’den ve Nisan ayında aşağı yönlü revize edilen 165,000’den çok daha yüksekti. İşsizlik oranı %4’e yükselirken, saatlik ortalama kazançlar, beklenen %0.3 artışın üzerinde %0.4 arttı. Bu, yapışkan enflasyon bileşeni olarak kabul edilir.

Piyasalar, Eylül ayında 25 baz puanlık bir Fed faiz indirimi olasılığını %85’ten %60’a düşürdü ve bu da kripto paralar dahil riskli varlıkları aşağıya çekti. JPMorgan ve Citi, Temmuz ayı için Fed faiz indirimi tahminlerini iptal ederken, bazı gözlemciler faiz artırımlarını veya ek likidite sıkılaştırmalarını gündeme geri getirdi. CoinDesk verilerine göre, 72,000 doların üzerinde bir kırılmaya hazır görünen Bitcoin, %3’e yakın düşerek 68,400 dolara geriledi. Ether ve CoinDesk 20 endeksi de Bitcoin’i takip etti.

QCP Capital, diğer merkez bankaları borçlanma maliyetlerini düşürürken Fed’in faiz oranlarını yüksek tutmakta zorlanacağını belirtti. Firma, “272K’ya karşı 182K ile NFP’deki (tarım dışı istihdam) güçlü yukarı yönlü sürpriz, daha yüksek işsizlik oranlarıyla (3.9%’dan 4.0%’a) geldi. Bu, ABD enflasyon rakamları ve FOMC öncesinde bir risk azaltma tetiklemek için yeterince kafa karıştırıcıydı,” dedi.

QCP Capital, piyasaların buradan en az bir Fed faiz indirimi fiyatlamaya başlayacağına inandıklarını belirtti ve şunları ekledi: “ABD’nin, dünyanın geri kalanı faizleri düşürmeye devam ederken bunu göz ardı etmesi zor olacak.”

Geçen hafta Avrupa Merkez Bankası ve Kanada Merkez Bankası faiz oranlarını düşürdü ve bu, G7’nin bir tür gevşeme döngüsünü başlattı. MacroMicro’ya göre, son hareketleri faiz indirimleri olan merkez bankalarının sayısı bu yıl arttı.

Diğer merkez bankaları, Fed dahil, yakında karşılıklı faiz indirimlerine (sıklıkla döviz savaşları olarak adlandırılır) katılabilirler. Bu strateji, artan kamu borçlarını yönetmenin bir parçası olarak kripto para gibi alternatif yatırımlara olan talebi artırabilir. QCP, “Bu düşüşte, agresif put satıcıları ve özellikle BTC‘de call spread alıcıları dahil olmak üzere yükseliş yönünde akışlar gördük,” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin ve Ethereum’da Veriler Sonrası İvme Düştü” te bir düşünce

  1. Pingback: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 11 Haziran - Coin Mühendisi

  2. Pingback: Bitcoin Uzmanı Timothy Peterson'dan Yıl Sonu BTC Fiyat Tahmini! - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir