Kriptolar:
29537
Bitcoin:
$65.143
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.09
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 0.05
Korku & Açgözlülük:
69 / 100
Bitcoin:
$ 65.143
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ve Ether Fiyatlarına Rağmen Kripto Piyasasındaki Kararsızlık Sürüyor

btc, eth

Kripto para birimi endüstrisi zaman zaman olağandışı dalgalanmalar yaşıyor ve bu da önceki fiyat dalgalanmaları kadar kafa karıştırıcı olabilir. Şu anda dijital para dünyası, Bitcoin ve Ethereum’un, yatırımcıların kararsızlığına ve belirsizliğine rağmen açıkça tanımlanmış ve istikrarlı fiyat seviyeleriyle geliştiği bir durumu gözlemliyor.

Bitcoin ve Ether’in Asya ticaret saatinin ilk saatlerinde dar aralıklarda sorunsuz bir şekilde işlem gördüğü gözlemlendi. Bitcoin Endekslerine göre Bitcoin şu anda 66.600 doların üzerinde işlem görüyor ve Ether 3.240 doların üzerinde sabit kalıyor. Özellikle jeopolitik gerilimlerin ve Bitcoin’in halving’iyle ilgili endişelerin neden olduğu önceki dalgalanma döneminin aksine bir sakinlik mevcut.

Presto tüccarlarından Thomas Kim, halving olayının piyasaya önemli bir düzen getirdiğini vurguladı. BTC opsiyonlarının hem 24 hem de 48 saatlik ima edilen volatilitesinin, son üç günde gerçekleşen volatiliteden daha düşük olduğu gözlendi. Ayrıca, tüm kripto para piyasasının makroekonomik olaylara karşı yüksek hassasiyeti göz önüne alındığında, birçok yatırımcı bunları yatırım kararlarında dikkate almalıdır.

Ancak bu durumda genel piyasa hissiyatı kesin olmadığı için durum belirsiz. CoinGlass’ın tasfiye günlüğü verilerine göre sistem, son 12 saat içinde bu tutarı reddetti ve 52 milyon dolarlık bir tasfiyeye yol açtı. Tasfiye edilen pozisyonlara ana katkıda bulunanlar, diğer para birimlerine kıyasla daha büyük artışlar yaşayan Ether ve BTC oldu. Bununla birlikte, HBAR ve PEPE dahil olmak üzere piyasada büyük ölçekli dalgalanmalara neden olan sorunların çözülmesiyle de önemli miktarda kazanç elde edildi.

kripto haber

Şu anda Asya’da bulunan KeyRock’un İcra Kurulu Başkanı Justin d’Anetha, piyasa duyarlılığının “süper köpüklü” durumdan “düz” hale dönüştüğünü belirtti. Fiyatların aynı aralıkta dalgalanması nedeniyle piyasa katılımcılarının hala belirsiz olduğunu ve bunun da kararlılık eksikliğine işaret ettiğini belirtti.

D’Anethan, kripto para birimleriyle ilgili yaygın tartışmalarla birlikte düzenleyici sorunlar gibi piyasanın donmasına katkıda bulunan çeşitli faktörlere dikkat çekti. SEC’in ETF planlarını yasaklaması ve Başkan Joe Biden’ın kripto madenciliğine yönelik eleştirileri gibi örneklere atıfta bulunarak, olumsuz haberlerin hisse senedi performansı üzerindeki etkisini vurguladı.

Ancak bu açıklamayla birlikte umut ışıkları da var gibi görünüyor. D’Anethan, koordineli bir uzun tasfiye ile başlatılan son satışların, piyasadaki aşırı spekülasyonların bir kısmını ortadan kaldırarak bir “tasfiyeye” yol açmış olabileceği yorumunu yaptı. Şu anda pazar “saygın” bir seviyede.

Buna karşılık, İran’ın İsrail’e yönelik balistik füze saldırılarının neden olduğu barış ortamının bozulması, yatırımcıları kriptoya uzun vadeli yatırım yapmaktan caydırmadı. İsimsiz bir yatırımcıya göre, yılın başından bu yana tanık olunan arzın azalması ve fiyatlardaki mevcut artış, hem kripto yatırımcılarının hem de genel yatırımcıların kripto paralarını satma konusunda isteksiz olduklarını açıkça gösteriyor.

Kripto piyasası yatırımcıların dikkatini çekerken, yatırımcılar makroekonomik koşulların istikrara kavuşması ve herhangi bir boşluğu giderecek düzenlemelerin uygulanması yönündeki umutlarını koruyorlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir