Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.356
% 2.94
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.356
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin ve ETH’den Çıkan Kurumsal Para Bu 4 Altcoin’e Aktı!

Kripto para piyasasındaki düşüş, kurumsal yatırımcıları Bitcoin ve Ethereum satmaya zorluyor. CoinShares’in haftalık kripto para raporuna göre kurumsal fonlar bu 4 altcoin projesine geçiyor…

Bitcoin düşerken kurumsal para bu altcoin’lere akıyor

Kripto para piyasasının toplam değeri, Kasım ayındaki 1,5 trilyon dolardan bugün 961,83 milyar dolara geriledi. Güncel CoinShares verileri, kripto yatırım ürünlerinin çıkışının geçen haftaya göre 102 milyon dolar olduğunu gösteriyor. Geçen hafta, Federal Rezerv’in parasal sıkılaştırma ve yaygın piyasa satışlarının ortasında, 57 milyon dolarlık Bitcoin ve 41 milyon dolarlık Ethereum çıkışları bildirildi.

Kurumsal yatırımcıların kripto satışları 102 milyon doları buldu

Son zamanlardaki parasal sıkılaştırma nedeniyle, dijital varlık yatırım ürünlerinin akışları yavaşladı. Ayrıca, artan enflasyon ve stETH’nin ETH’den ayrılması nedeniyle geçen hafta boyunca satışlar devam etti. Toplam 98 milyon doları bulan çıkışların çoğunun ABD’de geldiğini belirtmek ilginç. Bu süre zarfında Avrupa’dan sadece 2 milyon dolarlık net çıkış oldu.

Geçen hafta yatırımcılar 3iQ, Purpose Investments, CoinShares XBT ve ETC Group’tan sırasıyla 72,1 milyon, 43,4 milyon, 11,3 milyon ve 6,2 milyon tutarında para çekti. Aynı dönemde yatırımcılar ProShares, CoinShares Physical ve 21Shares’e sırasıyla 24,2 milyon dolar, 19,1 milyon dolar ve 4,5 milyon dolar para akıttı. Ayrıca, piyasa lideri Grayscale geçen hafta yalnızca 0,3 milyon işlem kaydetti.

Kurumsal ilgide çarpıcı bir düşüş söz konusu

Önceki hafta, kurumsal yatırımcılar tarafından Bitcoin ve Ethereum’a gösterilen ilgi düzeyinde çarpıcı bir düşüş görüldü. Geçen hafta Bitcoin işlemlerinde toplam 57 milyon dolar ve bu ay 91 milyon dolar kaybedildi. Long-Bitcoin yatırım ürünleri için yönetilen toplam varlıklar şu anda 27 milyar dolar. Bu nedenle short-Bitcoin yatırım ürünleri için yönetilen 55 milyon dolardan çok daha fazla.

Ethereum merge ve stETH-ETH depeg’in ertelenmesi, önceki hafta önemli miktarda satış yapılmasına neden oldu. Geçen hafta, kurumlar 41 milyon dolarlık çıkıştan sorumluydu. Bu da bugüne kadarki toplam çıkış miktarını 387 milyon dolara çıkardı. Ek olarak, yönetim altındaki toplam varlıklar (AUM) Kasım ayında 23 milyar dolarla zirveye ulaştı, ancak o zamandan beri şu anki 8,7 milyar dolara düştü.

Bu altcoin’ler 4,7 milyon dolarlık net çıkış gördü

Devam eden aşağı fiyat baskısının bir sonucu olarak, yatırımcılar Solana, Cardano, XRP ve diğerleri gibi diğer kripto para birimlerini satın almadılar.

Bu altcoin’ler 400 bin dolarlık net giriş kaybetti

Bitcoin ve Ethereum’da yoğunlaşan büyük çıkışların yanında, fon bulmayı başaran altcoin’lerde var. Bazı büyük yatırımcılar mevcut fiyatları fırsat olarak yorumladı. Cardano, Litecoin ve XRP 200 bin dolar, Solana 400 bin dolarlık net giriş kaybetti.

Hem Bitcoin hem de Ethereum, ATL seviyesine ulaştı

Bugün, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) değerlerinin bir yılın en düşük noktasına ulaştığı gün. Bitcoin fiyatı şu anda %16 düşüşle 23,491 dolardan işlem görüyor. Buna karşılık, ETH fiyatı %19’luk bir düşüş gördü. Şu anda 1,229 dolardan işlem görüyor. Kripto piyasasının dip seviyelere ulaşmasının bir sonucu olarak, en önde gelen kripto para birimleri artık tasfiye edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir