Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.363
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.363
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Bitcoin ve Altın Yatırımcıları Dikkat: FED Başkanı Konuştu!

ABD enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyesinde seyrederken, Federal Rezerv’in önceliği ‘yerleşik’ ve ‘kendi kendini idame ettiren’ enflasyondan kaçınmak. Ancak Başkan Jerome Powell Perşembe günü yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ve yeni yaptırımların ‘istenmeyen sonuçlara’ yol açabileceğini söyledi. Fed Başkanı’nın konuşması Bitcoin ve altın fiyatını etkiledi. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

“Bir süreliğine enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı göreceğiz”

Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi’ne yaptığı açıklamada, bunun Fed’in çok dikkatle izlediği bir şey olduğunu söyledi. “Her şey çok belirsiz. Belirsizliğe eklemek istemiyoruz. Böyle zamanlarda dikkatli hareket ederiz” diyen Powell, 15-16 Mart’taki FOMC toplantısında geleneksel 25 baz puanlık bir artırımı desteklemeyi planladığını onayladı. Fed yetkilileri ayrıca merkez bankasının yaklaşık 9 trilyon dolarlık bilançosunu küçültme planını da hazırlayacak.

Bununla birlikte, bahara giren büyük bir endişe, Rusya’ya yönelik yaptırımların ve Ukrayna’daki savaşın ‘istenmeyen sonuçları’. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle, petrol fiyatları varil başına 100 doları geçerek, emtialarla birlikte uzun bir dönemin en yüksek seviyelerine ulaştı. Jerome Powell, bunun enflasyon beklentileri ve büyüme üzerinde bir etkisi olabileceğini kaydetti. Fed Başkanı, açıklamalarına şu yönde devam etti:

Şimdiye kadar bildiğimiz şey, emtia fiyatlarının, özellikle de enerji fiyatlarının önemli ölçüde arttığıdır. Bu, ABD ekonomisinde yoluna girecek. En azından bir süreliğine enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı göreceğiz. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Ayrıca, risk duyarlılığının düştüğünü görebiliriz. Daha düşük yatırım görebiliyoruz, insanlar harcamalarını geri çekiyorlar. Hem arz hem de talep üzerindeki etkisinin ne olacağını görmek zor. Oldukça zor bir ortamda kararlar alırken uyanık ve çevik olmamız gerektiğini tekrarlamak isterim.

Fed Başkanı’nın açıklamaları sonrası altın yükselirken, Bitcoin geriledi

Ancak Jerome Powell, bu durumda en önemli şeyin emtia fiyatlarındaki artışların ne kadar kalıcı olduğu konusunda uyardı. Herhangi bir uzun vadeli petrol şokunun enflasyonu filtreleyebileceğini ve ekonomik büyümeyi etkileyebileceğini belirtti. Jerome Powell, şu ifadeleri kullandı:

Petrol fiyatları, iki aydır olduğu yerden önemli ölçüde yükseldi ve bu, benzin fiyatlarına ve diğer yakıt fiyatlarına yansıyacak. Ve bu daha yüksek enflasyonda kendini gösterecek. Tipik olarak, bir petrol artışı ile fiyatlar yükselir ve ya o seviyede kalır ya da düşer. Bu iki durumda da fiyat düzeyine katkıda bulunur, ancak enflasyona katkıda bulunmaz. Öte yandan, zaten çok fazla yukarı yönlü enflasyon baskısı var. Ve ek enflasyon baskısı, muhtemelen enflasyon beklentilerinin enflasyonu kontrol etmek için olumsuz bir şekilde tepki vermeye başlaması riskini marjda artırıyor.

Jerome Powell, bu endişelere rağmen, sıkı işgücü piyasası ve sıcak enflasyon nedeniyle Fed’in sıkılaştırmaya devam etmesinin önemli olduğunu yineledi ve şu huşuların altını çizdi:

Ukrayna işgali gerçekleşmeden önce aklımızda olan çizgide devam etmemiz uygun. Enflasyonun yerleşik hale gelmesini ve kendi kendine devam etmesini istemiyoruz. Faiz artırımlarına devam edeceğiz.

Jerome Powell’ın da konuşmasının etkisiyle, altın fiyatları günlük kayıplarını tersine çevirdi. Yazının yazıldığı sıralarda spot altın fiyatları %0,24 artışla 1.933,2 dolardan işlem görürken, ABD altın vadeli işlemleri %0,76 kazançla 1.936,9 dolarda bulunuyordu. Fed Başkanı’nın açıklamaları kripto piyasasından olumlu karşılanmadı. Lider Kripto Bitcoin, son 24 saat içinde yaklaşık %3 değer kaybederek, 42.378 dolara geriledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir