Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.143
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.143
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin ve Altın İçin İzlenecek Kritik Seviyeler Belli Oldu!

Bitcoin (BTC) 45.000 doların hemen üzerinde bir ret sonrasında günler önce görülen daha yüksek seviyelere geri dönerken, altın tarafında kararsız piyasaların ortasında 1.950 doların üzerindeki haftalık zirvelerin yakınında konsolidasyon görülüyor.

Bitcoin, 2022’nin en yüksek haftalık kapanışını görme yolunda

Popüler analisti Rekt Capital’a göre Bitcoin’in 21 haftalık üstel hareketli ortalamasının (EMA) da direnç olarak bir dönüş için uygun. Bitcoin daha önce 46.000 seviyesini geçtiğinde boğalar için tatmin edici sonuçlar vermişti. Analist aşağıdaki teknik grafikte 21 EMA ile Bitcoin fiyatının önceki temaslarını inceliyor.

Ancak bazı analistler mevcut seviyelerin gücüne ikna olmadı. Bunların arasında, uzun vadeli direnç satın almanın yaklaşık 46.000 dolarlık yıllık açıklığın risk/ödül oranı açısından pek mantıklı olmadığı konusunda uyaran diğer analist Crypto Ed yer alıyor.

Glassnode’un kurucu ortakları Yann Allemann ve Jan Happel ise tarihsel olarak sürekli yukarı yönlü spot talep tarafından yönlendirildiğinden, bunun başlı başına bir yükseliş olduğunu savundu:

Görünüşe göre 44 bin dolara geçiş spot talep tarafından yönetildi. Her sürekli BTC yükseliş hareketi spot piyasa tarafından yönetilir.

Altın fiyatı Şubat ayının en yüksek seviyesi 1.975 dolarda

Altın tarafında, değerli metal, art arda iki günlük kazancın ardından kararsız piyasaların ortasında yukarı yönlü konsolide oluyor. Coinmuhendisi.com aktardığımız üzere, ABD doları erken kaybettiği zemini toparlarken, Hazine getirileri daha yüksek seviyelerde istikrar kazandı. Yatırımcılar, Ukrayna’da devam eden düşmanlıklar ve Rusya’ya daha güçlü bir Batı yanıtı arasında Rusya-Ukrayna krizine ilişkin netlik bekliyor. Analistlere göre, odak önümüzdeki hafta ABD Tarım Dışı İstihdam (NFP) açıklamasına kaydığı için altın fiyatındaki volatilite kısa bir süreliğine geri dönebilir.

İndikatörler, altın fiyatının 1.960 doların üzerinde kabul görmek istediğini gösteriyor, bir gün Fibonacci %23.6, bir önceki yılın en yüksek seviyesi ve dört saatlik SMA5 yakınsaması. Altın boğaları daha sonra, bir sonraki 1.970 dolarlık dairesel seviye ile önceki günün en yüksek seviyesi olan 1.966 doları hedefleyebilir. Bir günlük R1 pivot noktası bu noktada hizalanıyor. Bir önceki ayın en yüksek seviyesi olan 1.975 dolar, boğalar için geçilecek kritik seviye. Alternatif olarak, Fibonacci’de bir haftalık 1.955 dolarlık %61.8’lik destek bekliyor, bunun altında satıcılar Fibonacci %61.8’lik bir günlük desteği 1.949 dolardan bekleyecek.

İkincisinin üzerinde direnememek, analiste göre bir günlük S1 pivot noktasına doğru 1.942 dolardan yeni bir düşüş başlatacak. Önceki günün en düşük seviyesi ve bir gün SMA5‘in 1.937 dolarda birleşmesi, aşağı yönlü hareketin artması durumunda yükseliş taahhütlerine meydan okuyacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir