Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.959
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.959
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Uzun Zaman Sonra Günlük Bazda Kırmızı Mum Kapattı

Farside’ın geçici verilerine göre, spot BTC ETF’leri Salı günü benzeri görülmemiş çıkışlar yaşarken, Bitcoin FTX’in çöküşünden bu yana en önemli tek günlük kaybını yaşadı.

Salı günü, BTC %8’in üzerinde düşerek Kasım 2022’den bu yana en büyük tek günlük yüzde düşüşünü (UTC) kaydetti. Düşüşün ETF’lerden çıkışlarla tetiklendiği görülüyor.

Bitcoin‘in fiyatındaki düzeltme, ABD’de listelenen spot ETF’lerin gözden düşmesiyle hızlandı. TradingView tarafından bildirildiği üzere, kripto para biriminin değeri 62.000 $’ın altına düşerek önemli bir düşüşü temsil etti. Bu düşüş, Sam Bankman Fried’in FTX borsasının iflası nedeniyle fiyatların %14’ün üzerinde düştüğü 9 Kasım 2022’yi anımsatıyor. Burada belirtilen günlük performans, UTC gece yarısından UTC 23:59:59’a kadar bir gün içindeki kazanç veya kayıp yüzdesini yansıtmaktadır.

Bitcoin, geçen hafta ulaştığı 73.500 $’ın üzerindeki son zirvesinden %15 geri çekilirken, CoinDesk 20 Endeksi de aynı dönemde benzer şekilde %16 oranında geriledi.

Tüccar ve ekonomist Alex Kruger’e göre, spot ETF’lerden çıkışlar da dahil olmak üzere çeşitli faktörler Bitcoin’in son fiyat düşüşüne katkıda bulundu. Farside’dan alınan veriler, Salı günü spot ETF’lerden 326 milyon dolarlık net bir çıkış olduğunu gösteriyor ki bu, kayıtlardaki en büyük çıkış. Kruger, aşırı kaldıraç, Ethereum’un piyasadaki gerileme üzerindeki etkisi, negatif BTC ETF girişleri ve Solana etrafındaki spekülatif çılgınlığın rol oynadığını öne sürüyor.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ether (ETH), geçen haftaki Dencun yükseltmesinin ardından yaklaşık 4.000 $’a yükseldi, ancak o zamandan beri 3.130 $’a geriledi. Bu düşüşün bir nedeni, ABD SEC’in Mayıs ayına kadar bir ether spot ETF’sini onaylama olasılığının azalmasıdır.

Buna ek olarak, bu ayın başlarında kripto piyasası aşırı ısınmış göründü ve uzun tüccarlar yükseliş eğilimli sürekli vadeli işlem pozisyonlarını korumak için %100’ü aşan yıllık fonlama oranları ödedi. Bu tür orantısız kaldıraçlar genellikle düzeltici fiyat hareketlerinden önce gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir