Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.272
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.272
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Bitcoin, son 10 yılın en kötü çeyrek dönemini geride bırakmaya hazırlanıyor

Investing.com – Küresel piyasalardaki endişeler ve ülke merkez bankalarının sıkılaştırıcı para politikası araçlarını devreye almasıyla riskli piyasalardan çıkış, başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasalarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bloomberg tarafından sunulan veriler, piyasaların en değerli kripto para birimi Bitcoin’in 2011’in 3. çeyreğinden bu yana en büyük çeyreklik düşüşü kaydettiğini gösteriyor. Bitcoin (BTC), 2022’nin 2. çeyreğinde şu anki fiyatı 19.490 dolar fiyatına göre yüzde 58 oranında değer kaybetti.

Son 10 yıl içerisinde kripto para endüstrisi, önemli bir adaptasyon sürecinden geçti ve birçok ülke tarafından benimsendi. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda devlet otoriteleri tarafından kripto paraların yasaklanmasına dair yapılan yorumlar yerini büyük ölçüde düzenleme söylemine bıraktı. Ayrıca bu zaman diliminde gelişmiş ülke faiz oranlarının düşük seyretmesi, yatırımcıların riskli piyasalara yönelmesini sağlayan önemli bir faktördü.

Bu süreç içerisinde Bitcoin ile birlikte altcoin pazarı da ciddi şekilde büyüdü ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında toplam kripto para piyasa değeri 3 trilyon dolara yükselerek, tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı.

Bitcoin (BTC), hafta başından bu yana satıcılı olarak devam ederken bugün 20.123 dolardan güne başlayan BTC, açılışından bu yana yüzde 3 daha değer kaybederek 19.500 doların altına sarktı.

Kripto para piyasalarının düşüş eğilimi her ne kadar küresel piyasalardaki artışı önlenemeyen enflasyon baskısından ortaya çıksa da piyasa içindeki olumsuzluklar da sert satışları tetikledi. Mayıs ayında Terraform Labs’ın çöküşü, piyasa tarafından son derece olumsuz bir gelişme olarak fiyatlandı. Zira Terra ekosisteminin iki yerel tokeni LUNA ve sabit kripto para UST, piyasanın en büyük 10 kripto para birimi arasında yer alıyordu.

Terra’nın çöküşünün ardından bu platform ile ticari ilişki içinde bulunan kripto şirketleri de ciddi zararlar elde ettikten sonra şirketler, piyasadan hızlı çıkışların etkisiyle toparlanamadı. Buna bağlı olarak Haziran ayında ilk olarak kripto kredi şirketi Celsius ve ardından kripto hedge fonu Three Arrows Capital, iflasın eşiğine geldi. Bu şirketleri hızlı şekilde tasfiye sürecine iten ana faktör ise yatırım ürünleri için sundukları yüksek faiz oranlarına bağlanıyor.

Kripto piyasalarındaki deprem, ayrıca birçok şirketin işten çıkarmalarıyla devam etti. Piyasa uzmanları tarafından yapılan yorumlar ise kripto şirketi iflaslarının devam edebileceği yönünde.

Uzmanlar Bitcoin fiyatı için ne düşünüyor?

Kripto para piyasalarındaki son derece olumsuz havaya rağmen bazı analistler dibin görüldüğüne inanıyor. JPMorgan (NYSE:JPM) stratejistleri, bu hafta yayımladıkları raporda geçtiğimiz aylarda görülen düşüş hızının yavaşlayabileceği yorumunu yaptılar. Uzmanlar son iki aydaki sağlıklı bir şekilde hareket eden risk sermayesi fonlarına da dikkat çekti.

Fundstrat teknik stratejisti Mark Newton ise konuya teknik açıdan yaklaşarak Bitcoin’in piyasa çıkışından bu yana 90 haftalık döngülerine dikkat çekti ve bu zaman zarfında döngüsel düşüşler konusunda kararlı hareket ettiğini söyledi.

Mark Newton, yorumunda bu döngülere vurgu yaparak Temmuz ayı itibarıyla düşüş sürecinin tamamlanabileceği ve geri dönüşün başlayabileceğini ima etti.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir