Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.300
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.300
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin, SHIB ve ETH Ayı Piyasası Ne Zaman Bitecek?

Bitcoin (BTC) fiyatının önceki ayı döngülerine baktığımızda, iki farklı birikim aşaması görüyoruz. Bu dönemi incelemek, ayı piyasasının ne kadar daha süreceği konusunda fikir veriyor. Bu yazıdaki sorumuz; Bitcoin, SHIB ve ETH için ayı piyasasının ne zaman son bulacağı olacak.

Fiyata dayalı kapitülasyona karşı zamana dayalı kapitülasyon

Önceki Bitcoin ayı piyasası döngülerine bir bakış, iki farklı kapitülasyon aşamasını göstermektedir:

  • Birincisi, BTC önceki ATH seviyelerinin %70 ila %90 altına düştüğü için, bir dizi keskin satış ve tasfiye yoluyla fiyata dayalı bir teslimiyettir.
  • İkinci aşama ve çok daha az konuşulan aşama, piyasanın nihayet derin bir çukurda arz ve talep dengesini bulmaya başladığı zamana dayalı kapitülasyondur.

Bu aşamaların her ikisini de on-chain verileri ve grafikleriyle ele alalım.

Bitcoin fiyatının ATH seviyesinden düşüşleri

Yazım sırasında, Bitcoin önceki ATH seviyesinin %71.98 altında işlem görüyor. Bitcoin’in geçmişteki ayı piyasaları sırasıyla %93.08, %84.82 ve %83.47 düşüş gördü. Bu döngünün boyutu önceki döngüleri gölgede bıraksada, göreceli olarak Bitcoin için olağandışı bir şey değil.

Ortalama bir Bitcoin yatırımcı zararda kaldığında, daha uzun zaman dilimlerinde görülen parabolik kazançlara rağmen, bunu klasik bir fiyat bazlı kapitülasyon olayı olarak görüyoruz.

Zamana dayalı kapitülasyon

Ortalama bir yatırımcının ortalama maliyetinin altında düştüğü dönem, zamana dayalı kapitülasyon olayı olarak tanımlanmaktadır. Ortalama bir yatırımcı zararda olduğundan, kaldıraçlı short pozisyon alaların çoğu varlıklarını satmıştır. Bitcoin fiyatı düştükçe ve yatırımlar zararı kabul ettiklerinde, ortalama maliyet esası düşer. Bitcoin’in “adil” değerindeki bu düşüşü bağlamsallaştırmak için, gerçekleşen fiyat düşüşlerinin geçmişi aşağıda gösterilmiştir.

Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, ayı piyasası döngülerinin ortaya çıkması zaman alır. Ayrıca onları nasıl tanımladığınıza bağlı olarak uzunlukları değişir.

Her halükarda, Bitcoin tarihindeki en büyük kapitülasyon olayının darbesi az önce gerçekleşti. Daha fazla bilanço bulaşması kesinlikle masada. Ayrıca makroekonomik ortam giderek daha da kötüleşiyor. Yatırımcılar, sadece daha şiddetli piyasa gerilemelerinin ortasında kalmıyor. Aynı zamanda, kripto paralar zayıf ellerden güçlü ellere ve sabırsız ellerden güçlü ellere aktarılırken, daha düşük fiyatlar ve uzun yatay hareketler daha acı verici bir piyasa ortamı sunuyor.

Bitcoin ve zenginliğin yeniden dağıtımı

Glassnode’a göre, uzun bir ayı piyasasının hayati özelliği “geri kalan paydaşlar arasında servetin yeniden dağıtılması”. Özünde bu, uzun süreli ayı piyasasında kalan yatırımcıların giderek daha fazla işlem yaptığı anlamına geliyor. Glassnode, Aralık 2017’den Mart 2019’a kadar BTC fiyatının 6.000 zirvesine ulaşmasının arından, fiyat 3.000 ve 4.000 dolar aralığına düşerken muazzam bir yeniden dağıtımın gerçekleştiğini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir