Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.311
% 6.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.311
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Bitcoin, SHIB, LUNA ve Altcoinler Davos’ta: İşte Konuşulanlar!

Dijital para değerlerinde yakın zamanda yaşanan bir çöküşe rağmen Blockchain ve kripto para firmalarının ana caddesini devraldığı Davos’taki bu yılki toplantıda katılımcıların ikramları arasında ücretsiz bir Bitcoin pizza tezgahı ve bir ‘Liquidity Lounge‘ vardı.

Bitcoin, SHIB, stablecoin’ler ve diğerleri Davos’ta

Kripto para sektöründen yöneticiler, büyük ölçüde düzenlenmemiş olan teknolojilerinin daha hızlı benimsenmesini teşvik etmek amacıyla İsviçre Alp tatil beldesinde iş dünyası liderleri ve politikacıların yıllık toplantısına katıldılar.

Büyük ölçüde ana etkinliğin aralarında yer alırken, kripto para kalabalığının Davos’taki önemi, kripto para birimlerinin bu ayın başlarında 800 milyar dolarlık piyasa değerini kaybetmesiyle ortaya çıkıyor.

LUNA olayı ve ayı piyasası kriptoları pes ettiremedi

Küçük traderlar, düzenleyicilerin kripto varlıkların yüksek riskli olabileceğine dair uyarılarına rağmen, hızlı getiri umuduyla kriptoya akın etti. Yakın zamana kadar sekizinci en büyük dijital para olan ve kurumsal kripto yatırımcıları tarafından desteklenen LUNA, değerinin neredeyse tamamını kaybetti.

USDC stablecoin’in ihraççısı Circle Internet Financial’ın CEO’su (CEO) ve kurucu ortağı Jeremy Allaire, LUNA’nın çöküşü hakkında “Beni şaşırtan şey, tamamen bu kadar hızlı bir şekilde hiçbir şeye dönüşmesiydi” dedi. Ancak son kayıplar, kripto şirketlerinin ürünlerini ve hizmetlerini sergileme planlarını engellemedi.

CEO Dan Doney, Abu Dabi tarafından desteklenen bir dijital piyasa altyapısı olan Securrency Inc’in bu yıl ilk kez ‘ilişkiler ve ağlar kurmak’ ve yeni teknolojiler ile geleneksel finans arasında nasıl köprü kurabileceğini göstermek için Davos’a geldiğini söyledi.

Tether, Bitcoin Pizza Günü’nünde pizza servis etti

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere, dünyanın en büyük stablecoin’lerinden biri olan Tether (USDT), Mayıs ayında Bitcoin Pizza Günü’nü kutlamak için yoldan geçenlere ücretsiz dilimler sundu. 22 Ocak 2010’da Lazlo Hanyecz, o zamanlar yaklaşık 41 dolar değerinde olan 10.000 Bitcoin ile iki pizza ödemişti.

Katılımcılar kripto piyasasının geleceğinden umutlu

Konuşmacılara ve etkinliklere ev sahipliği yapan işletmelere Blockchain teknolojisi sağlayıcısı CasperLabs’ın işletme müdürü Cliff Sarkin, “Buna alışkınız ve piyasa büyüdükçe zirveler ve vadiler daha yumuşak olacak” dedi.

Tipik olarak Citigroup’tan Credit Suisse’e kadar büyük bankalar da dahil olmak üzere finansal seçkinlere hitap eden WEF, kripto para birimlerinin karbon ayak izi ve geleceği ve merkezi olmayan finans üzerine paneller düzenliyor.

Dijital bir para birimi de işleten sosyal ağ Hub Culture’ın baş strateji sorumlusu Stan Stalnacker, konferansta ve aralarında kriptonun varlığına atıfta bulunarak, “Kapıların dışında ve içinde yükseliyor” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir