Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.173
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.173
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin Sert Yükseldi: Analistler Sıradaki Seviyeyi Belirledi!

Bitcoin (BTC), S&P 500 de dahil olmak üzere riskli piyasalarda geçen haftaki acımasız satıştan sonra geri dönen yeni bir satın alma hissiyatıyla 28 Şubat’ta 41.000 doların üzerine çıktı. Ünlü analistlerin değerlendirmelerini ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Bitcoin için ayı trendi bitiyor mu?

BTC’nin fiyatı, kısmen trader’ların Rusya-Ukrayna krizinde devam eden gelişmeye tepki vermesiyle %9’un üzerinde bir artışla 41.300 dolara ulaştı. Lider kripto para, kısa bir süreliğine ABD borsa endeksleri ile korelasyonunu kırdı ve daha çok güvenli liman altın gibi performans göstererek, fiyatı 28 Şubat’ta erken alım satımda da yükseldi.

BTC, Altın ve S&P 500 günlük fiyat grafiğine karşı / Kaynak: TradingView

Bağımsız bir piyasa analisti olan Johal Miles, piyasada ‘önemli bir satın alma baskısı’ tespit etti ve ayı trendinin bitmeye doğru ilerliyor olabileceğini de sözlerine ekledi. Johal Miles, destek olarak 34.000 dolara yakın seviyeleri test ettikten sonra Bitcoin’in son zamanlardaki yukarı yönlü hareketlerinin altını çiziyor. Örnek olarak, 24 Ocak ve 24 Şubat’ta BTC’nin fiyatının, günlük grafiğinde bir yükseliş ‘çekiç şamdanı’ oluşturduğunu ve yerleşik bir düşüş trendi sırasında U dönüşüne işaret ettiğini vurguluyor.

BTC günlük fiyat grafiği / Kaynak: Johal Miles, TradingView

Aynı boğa çekiçleri geçen yıl Mayıs ve Haziran aylarında ortaya çıktı ve dipleri 30.000 dolarlık kilit destek seviyesinin altında kaldı. Bunu, Bitcoin piyasasında BTC’nin fiyatının Kasım 2021’de 69.000 dolara kadar çıkmasıyla keskin bir fiyat dönüşü izledi.

Ek olarak, Johal Miles, 28.500 dolar ile 34.200 dolar arasındaki bölgedeki satın alma duyarlılığının, yaklaşık 46.000 dolardan nispeten daha yüksek olduğunu ve bir Bitcoin desteğinin Ocak 2022’de aşağı yönlü kırıldığını kaydediyor.

28 Şubat’ta bir analist, “Mevcut aralık ile daha önce 46 bin dolardan sahip olduğumuz aralık arasındaki temel fark, şimdi en düşük seviyeleri ziyaret ettiğimizde önemli bir satın alma baskısı görmemizdir” değerlendirmesinden sonra şunu ekliyor:

Benim için ayı trendinin bitmesi, yaza benzer.

Bitcoin 64 bin dolara gider mi?

Lüksemburg merkezli bir token ihraç platformu olan VNX CEO’su ve kurucusu Alexander Tkachenko, Bitcoin’in onaylanmış bir ABD borsa dibinin ardından keskin bir şekilde toparlanma potansiyelini vurguluyor ve Wycoff metodolojisine göre fiyatının 64.000 dolara ulaşabileceğini ekliyor.

Wycoff modelini içeren BTC günlük fiyat grafiği / Kaynak: TradingView

“Küresel bir perspektiften bakıldığında, tüm işaretler Bitcoin’in Wycoff’un metodolojisine göre yeniden birikim aşamasına girdiğini gösteriyor” diyen analist, şu yorumu yapıyor:

64.000 dolara doğru bir hareket ve orta vadede daha da yukarı yönlü bir trend beklenebilir. Bitcoin fiyatındaki potansiyel büyüme, özellikle kripto paranın ana akım veya geleneksel borsa olan S&P Endeksi ile yakın bağlarından yola çıkarak, tahmin edildiği gibi yakındır.

Makro analistler ayrıca, 24 Şubat’ta tarihi bir geri dönüş gerçekleştirdikten sonra gösterge S&P 500’ün dibe vurmaya başlamış olabileceğini de kaydediyor. Ayrıntılı olarak, endeks başlangıçta %2,5’ten fazla düşmesine rağmen yaklaşık %4,5 oranında toparlandı. 2008 mali krizinden bu yana böyle bir geri dönüş olmadı.

“Tarihsel öncelik, düzeltmenin dibine yakın olduğumuzu söylüyor”

Susquehanna International Group’ta türev stratejisi eş başkanı Chris Murphy ise, bir fiyat düzeltmesi sırasındaki keskin borsa dönüşlerinin, ekonominin bir durgunluk evresi geçirmediği durumlar dışında, ‘klasik bir ayı piyasası rallisinin göstergesi’ olduğunu söylüyor. Chris Murphy, verdiği bir demeçte, güçlü bir tüketici bilançosundan rekor düzeyde yüksek kurumsal kazançlara ve güçlenen bir işgücü piyasasına kadar değişen ABD ekonomik verilerini vurgularken, şunları söylüyor:

Tarihsel öncelik, bir durgunluktan kaçınırsak, devam eden düzeltmenin en düşük seviyelerine yakın olduğumuzu söylüyor.

SPX günlük fiyat tablosu ft. MACD göstergesi / Kaynak: TradingView

Görüşler, FS Insight’ın son S&P 500 piyasa analizinde öngördüğüyle örtüşüyor. JPMorgan’ın eski hisse senedi stratejisti Tom Lee tarafından ortaklaşa kurulan firma, endeksin dibe vurma belirtileri gösterdiğine dikkat çekiyor. FS’nin teknik strateji başkanı Mark Newton, bir notta şunları ekliyor:

Piyasaların Mart FOMC’sine kadar daha yüksek çalışacağını ve büyümenin, değerden daha iyi performans gösterdiğini tahmin ederek long olmayı ve düşüşleri satın almayı tercih ediyorum.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir