Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.169
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.169
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Pizza Günü – 10000 BTC’ye Pizza Olur Mu?

Bitcoin Pizza Günü

Dünyanın en büyük pizzası, en devasa pizzası başlıklarını duymuşsunuzdur? Peki dünyanın en pahalı pizzası başlığını duydunuz mu? Özellikle Kripto paralarının popüleritesinin son yıllarda artmasıyla ben de bir bakayım, berberim parasını 10x yapmış dediyseniz, elbet bir yerlerden duymuşsunuzdur. Duymadıysanız gelin, bundan 13 sene önce bitcoinin gerçek dünyada ilk kez kullanıldığı “ Bitcoin Pizza Günü olarak anılmaya başlayan 2 pizza karşılığında satılan 10.000 BTC’yi konuşalım.

Kripto Para Dünyasının Evrimi – Bitcoin Pizza Günü

Bu sene 13.sü kutlanan dünya Bitcoin Pizza Günü, aslında 2 pizza karşılığında satılan 10.000 BTC’den ziyade ilk defa gerçek hayatta kullanılmasından dolayı çok önemli bir gündür. Şimdilerde gece gündüz takip ettiğimiz Bitcoinin, çoğu kimse tarafından bilinmediği 2010 yılında, Laszlo Hanyecz isimli kripto gurusu, o kadar acıkmış olacak ki 10.000 BTC karşılığında iki pizza almıştır.

Tabii ki şimdilerde garip gelse de o zamanın Btc değerine göre normal bir durumdu. Aslında burada 10.000 Btc’nin 2 pizza karşısında kayıp gitmesinden ziyade ilk defa gerçek hayatta kullanılmasıdır. İçimizden 2 pizzaya o kadar Bitcoin verilir mi diye geçirsek de, o pizza satın alınmasaydı, şu an bunları konuşuyor olmazdık. Peki 2 pizza karşılığı 10.000 Btc’yi alan Jeremy Sturdivant o Btcleri ne yaptı? Hanyecz’nin pizzaları ne yaptığı belli…

İlginizi Çekebilir: En Güvenilir Kripto Para Borsaları!

10.000 Btc Ne Oldu?

Bitcoin Pizza Günü’nün şanslı mimarlarından olan Sturdivant, 5 yıl sonra Bitcoin Who Who’s adlı internet sitesine verdiği demeçte yaklaşık 40 dolara aldığı 10 bin Bitcoini 400 dolar değerine geldiğinde sattığını söylemiştir. Ayrıca Bitcoini para birimi olarak gördüğünü ve yatırım aracı olarak olarak görmediğini de belirtmiştir.

Sturdivant da Btc’nin şimdiki değerlerinden satamasa da, o zamana göre 2 pizzayı 20 pizzaya çıkartarak kar elde etmiştir. En önemlisi ise dünyaya yöne verecek kriptonun Dünya Bitcoin Pizza Günü ile öncüsü olmuştur.

Öyle ki günümüzde çoğu kripto borsası 22 Mayıs 2023 Bitcoin Pizza Günü için özel kampanyalar yapmaktadır. Bunlardan bazıları:

  • Paribu, hesabında Btc bulunduran hesaplara Papa John’s’tan pizza hediye etmekte
  • Bitci 28 Mayıs’a kadar kimlik doğrulaması ile kaydolan ilk 500 kişiye Caesars’tan pizza hediye etmekte
  • Binance TR ise Bitcoin Pizza Günü özelinde 500 USDT ödüllü webinar düzenlemekte.

Sonuç olarak 10.000 Btc’nin 2 pizza karşılığında satılması acı bir yatırım gibi gözükse de aslında kripto dünyası için çok önemli bir olaydır, evrimdir.

Bitcoin Pizza Günü kutlu olsun!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin Pizza Günü – 10000 BTC’ye Pizza Olur Mu?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version