Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.438
% 2.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.438
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin piyasasında bu hafta takip edilecek önemli gelişmeler

Investing.com – Bitcoin (BTC), hafta sonu işlemlerinde 60.000 dolar bandı üzerinde kalmayı başardı. Bitcoin alıcılarının, hafta sonu destek alanını korumayı başarmasıyla yeni hafta alıcılı olarak başladı. Alıcılı görünüm, piyasada olumlu atmosferin devam etmesine neden oluyor.

Bu bağlamda Bitcoin pazarıyla ilgili güncel haberlere bakıp bu hafta için takip edilmesi gereken gelişmeleri derledik.

Bitcoin Futures ETF’leri ardından CME Bitcoin açık pozisyonlarında artış devam ediyor

Geçen hafta Bitcoin tarihine adını yazdıran gelişmelere sahne oldu. Yıllar süren bekleyişin ardından İki Bitcoin Futures ETF’nin hayata geçmesi, BTC fiyatının yeni bir tüm zamanların rekoru kırmasını tetikledi.

ETF’lerin dayanak varlıklarının CME’de işlem gören Bitcoin vadeli işlemler olmasıyla Chicago Ticaret Borsasındaki Bitcoin açık pozisyonları da rekor seviyelere yükseldi. Glassnode verilerine göre CME açık pozisyonları 5,44 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bu rakamla tüm zamanların en yüksek değerine ulaşılırken artışın büyük bir yüzdesi Ekim ayında geldi. Özellikle tüm zamanların rekorunu kıran açık pozisyon miktarı, onaylanan ilk ETF olan ProShares Bitcoin Futures ETF’ye atfediliyor. Bir önceki aya göre 2,5 kat artış görülen CME açık pozisyonları rekor tazelemeye devam edebilir.

Şimdi sırada VanEck’in Bitcoin Futures ETF’lerinin geleneksel piyasalarda boy gösterme girişimi var. Bugün lansman hazırlığı yapan VanEck ETF’sinin sembolü XBTF olacak. Geçmişe bakıldığında VanEck’in Bitcoin ETF onayı için en çok mücadele eden şirketlerden biri olduğu görülebilir. Ancak şirket bununla da yetinmeyecek.

VanEck, Spot Bitcoin’e dayalı bir ETF onayı için önümüzdeki ay düzenleyici kurum SEC’in bir karar vermesini bekliyor. 11 Kasım tarihinde olası bir onay durumunda ise bu gelişme, Bitcoin için son derece önemli olabilir.

Rusya, borsada işlem gören bir Bitcoin fonuna şimdilik karşı

ABD tarafında borsada işlem gören Bitcoin fonları konusunda sıcak saatler yaşanırken diğer bir süper güç olan Rusya, kripto varlık ETF’lerine mesafeli duruyor.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’dan gelen açıklamada Bitcoin ile ilgili bir ETF ticaretine izin verilmeyeceğine dair net ifadeler vardı. Rusya, bu açıklamasıyla kripto sektörüne karşı soğuk tavrını sürdürmeye devam ediyor. Son gelişmelerde Rusya’da kripto paralar yatırımının riskleri göz önüne alınarak ticareti için bir yatırımcı kısıtlaması getirilmesi gündeme gelmişti.

Rusya’nın ETF’ler konusundaki olumsuz yorumu ise piyasa tarafından fiyatlanmamış gözüküyor.

Walmart mağazalarına 200 Bitcoin ATM’si kuruldu

ABD’nin en popüler perakende zincirlerinden bir olan Walmart, mağazalarına bu hafta faaliyete geçecek olan Bitcoin ATM’lerini entegre etti. Şimdilik sadece ABD’nin belirli bölgelerinde kullanılacak olan Bitcoin ATM’leri, Coinstar şirketi tarafından kuruldu. ATM’de yapılacak Bitcoin işlemleri için ise Coinme borsasıyla bir anlaşma sağlandı.

Şirketin dünya çapında 20.000 Bitcoin ATM’si olduğu biliniyor. Bunlardan 4.700 adedi Walmart mağazalarına kurulurken pilot çalışma kapsamında 200 adetinin faaliyette olacağı bilgisi verildi.

Bu gelişmenin ana akım adaptasyonu için son derece önemli olduğu kabul ediliyor. Bitcoin ATM’leri yeni bir teknoloji değil, ancak Walmart gibi dev bir perakende zincirine entegre edilmesi önemli bir adım ve talebin yüksek olması durumunda ATM sayılarının artırılması planlanıyor.

Borsalardaki Bitcoin miktarı ATH görüldükten sonra düşme eğilimine devam ediyor

Yapılan ölçümlere göre dünyanın en büyük borsalarından biri olan Binance’ten 40.000’e yakın BTC çıkışı gerçekleşti ve diğer cüzdanlara aktarım oldu. Bitcoin tüm zamanların en yüksek değerini gördükten sonra işlem hacimlerinde önemli bir zayıflama görülmedi. Diğer yandan yatırımcıların soğuk cüzdanlara aktardığı Bitcoin miktarlarındaki artış, yükseliş beklentisinin canlı kaldığına bir işaret olabilir.

Diğer yandan merkezi borsalara kripto varlık giriş ve çıkışları yakından takip edilen veriler. Zira bir önceki ATH fiyatı sonrası gelen düşüş trendinde borsalara önemli ölçüde kripto varlık girişleri görülmüştü. Borsalara gönderilen Bitcoin’lerin satışı neticesinde BTC fiyatı, 30.000 doların altında kadar sarkmıştı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir