Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.915
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.915
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Bitcoin Türev Piyasası Cuma Günkü Üç Aylık Opsiyonların Sona Ermesine Hazırlanıyor: Volatilite Kapıda

bitcoin

Bitcoin türev piyasası, Cuma günü sona erecek üç aylık opsiyonlar nedeniyle artan volatiliteye hazırlanıyor. Deribit‘teki açık pozisyonların önemli bir kısmı kârda (ITM) olup, bu durum işlem hacminin artmasına yol açabilir.

Çarşamba günü birkaç analist, Bitcoin opsiyon piyasasının artan volatiliteye hazır olduğunu ve Deribit’teki açık pozisyonların %20’sinden fazlasının kârda (ITM) sona ermek üzere olduğunu belirtti. Analistler, bu durumun işlem hacminde önemli bir artışa yol açabileceğini öngörüyorlar.

Deribit CEO’su Luuk Strijers, bir haber sitesine yaptığı açıklamada, “Cuma günkü büyük çeyreklik sona erme yaklaştıkça, potansiyel olarak ‘dörtlü cadı‘ ve ABD piyasalarındaki ilgili volatiliteden etkilenerek, Deribit’teki açık pozisyonların %20’sinden fazlasının kârda sona ermesi bekleniyor. Bu, toplamda 2,7 milyar doların üzerinde bir değeri temsil ediyor.” dedi. Ayrıca, Cuma günü sona erecek opsiyonların toplam değerinin 10 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti.

Endeks vadeli işlemleri, endeks opsiyonları, opsiyonlar ve vadeli işlem sözleşmelerinin aynı anda sona ermesi, her çeyreğin sonunda ‘dörtlü cadı’ olarak adlandırılan olayı tetikler. Bu olay, genellikle volatilitenin ve işlem hacminin artmasına neden olur. Deribit’teki açık Bitcoin pozisyonların büyük kısmının kârda olması, bu sözleşmelerin sona ermesine yaklaştıkça büyük ölçekli ticaret faaliyeti potansiyelinin arttığını gösteriyor.

İlginizi Çekebilir: Kripto Paralar İçin Sunulan Kanun Teklifi TBMM’de Kabul Edildi!

Strijers, Bitcoin açık pozisyonlarının dağılımında kısa vadeli düşüş eğiliminin gözlemlendiğini ve “seçeneklerdeki çarpıklığa bakarak 12 Temmuz’a kadar Bitcoin için olumlu bir değişimin beklendiğini” ekledi.

Buna karşılık, Bitnomial Borsası Başkanı Michael Dunn, piyasa katılımcılarının çoğunlukla Haziran vadeli işlem sözleşmelerini Temmuz ayına kaydırarak açık pozisyonlarını koruduklarını ve bu şekilde sözleşmelerin sona ermesinden kaçındıklarını belirtti. Dunn, “Bu, trader’ların temeli sabitlemek için eğrinin daha ilerisindeki yüksek fiyatlardan yararlanmaya devam ettiğini gösterebilir. Tipik olarak trader’lar, gelecekteki daha yüksek fiyatları yakalama fırsatı azaldığında bu pozisyonları kapatırlar.” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir