Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.828
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.828
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin NFT’leri Tüm Zamanların Satış Hacminde 4 Milyar Doları Aştı

Bitcoin NFT

Bitcoin, Ethereum, Solana ve Ronin’in ardından tüm zamanların NFT satış hacminde dördüncü sırada yer alıyor.

Genel olarak, Mayıs ayında NFT satışlarında %54’lük bir düşüş görülse de, Bitcoin üzerindeki dijital koleksiyonlar yeni bir kilometre taşına ulaştı.

4 Haziran’da, NFT veri takipçisi CryptoSlam, Bitcoin blockchain’indeki NFT’lerin toplam satış hacminin 4 milyar doları aştığını gösterdi. Bu veri, 3.97 milyar dolarlık NFT satışları ve 82 milyon dolarlık yıkama satışlarını birleştiriyor.

Son 30 günde, Bitcoin tabanlı NFT’ler 171 milyon dolarlık satış hacmi kaydederek blok zinciri bazında satış hacminde zirvede yer aldı. Bu ağın ardından Ethereum 159 milyon dolar ve Solana ise 90 milyon dolarlık satış hacmi kaydetti.

Bitcoin NFT’leri Hala Ethereum’un Gerisinde

Bitcoin tabanlı NFT’ler son 30 günlük hacimlerde lider olsa da, satışlarda dördüncü en büyük blok zinciri olmaktan öteye geçemiyor. Ronin blok zinciri, 4.2 milyar dolarlık tüm zamanların satış hacmi ile üçüncü sırada yer alıyor.

Solana tabanlı NFT’ler, tüm zamanların satış hacminde 5.5 milyar dolarlık bir rekora sahip olarak ikinci sırada bulunuyor. Ethereum ağı ise 43.8 milyar dolarlık kaydedilmiş satışlarla NFT satışlarında lider konumda.

Bitcoin NFT’leri Pazar Düşüşünden Etkilendi

Genel NFT piyasası, Mayıs ayında düşük satış hacimleriyle karşılaştı. 31 Mayıs’ta CryptoSlam, aylık NFT satış hacminin Nisan ayına göre %54 düştüğünü gösterdi. Nisan ayında NFT’ler 1 milyar doların üzerinde satış yaparken, Mayıs ayında bu hacim 624 milyon dolara düştü.

Satış hacmindeki düşüş, Bitcoin tabanlı koleksiyonları da etkiledi. Veriler, Mayıs ayında Bitcoin tabanlı NFT’lerin satışlarında %68’lik bir düşüş yaşandığını gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir