Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.624
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.624
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

Bitcoin NFT’leri Rekor Kırarak Toplam Satışta İlk Üçe Girdi

Bitcoin NFT

Bitcoin ağı, tüm zamanların en yüksek üçüncü NFT satış rekorunu elinde bulunduran Ronin blok zincirini geride bırakarak, NFT satış sıralamasında bir basamak yükseldi. 18 Haziran’da NFT veri takipçisi CryptoSlam, Bitcoin tabanlı NFT’lerin toplam satış hacminin 4.271.928.280 dolara ulaştığını açıkladı. Bu rakam, Ronin blokzincirinin 4.271.675.550 dolarlık rekorunu geçerek, Bitcoin’i Solana ve Ethereumun ardından NFT satışlarında önde gelen ilk üç blokzincir ağı arasına taşıdı.

Son 30 Günde Bitcoin NFT’leri 148 Milyon Dolar Hacim Kaydetti

Son 30 gün içinde Bitcoin tabanlı NFT’ler 148 milyon dolarlık satış hacmi elde etti. Bu, onları 157 milyon dolarlık hacme sahip olan Ethereum’un ardından ay için ilk iki sıraya yerleştiriyor. Solana ise yaklaşık 77 milyon dolar ile yakın takipte. Ancak, CryptoSlam’e göre, kaydedilen milyonlarca satışa rağmen, NFT‘ler hacimde bir düşüş yaşadı ve ilk üç zincir 30 günlük satışlarda en az yüzde 40 düşüş gösterdi.

Bitcoin NFT’leri Hâlâ “İlkel”

Ronin ağının arkasındaki ekip olan Sky Mavis’in kurucu ortağı Jeff Zirlin, daha fazla NFT’nin benimsenmesinin iyi olduğuna inanıyor. Zirlin, Bitcoin’e odaklanmadıklarını, ancak blockchain oyun ekosistemleriyle rekabet ettiklerini söyledi. Zirlin şu ifadeleri kullandı: “Bitcoin NFT’lerine çok fazla ilgi göstermedik çünkü bunlar hâlâ ilkel ve oyunla ilgisiz. Genel olarak, NFT’lerin daha fazla benimsenmesi iyidir ve özellikle oyun oynamaya odaklanan ekosistemlerle daha rekabetçi oluruz.”

Zirlin, oyunların artık “bir evrim sürecinde” olduğuna inanıyor. Sky Mavis kurucu ortağı, daha önce oyun şirketleri için işe yarayan stratejilerin, kullanıcı edinme maliyetlerindeki artış nedeniyle azalan getiriler göstermeye başladığını belirtti. Zirlin, “Web3, çekirdek kitlenizle teşvik uyumu ve sahipliğe dayalı gelir modelleri yoluyla daha uzun ömürlü oyunlar yaratan alternatif bir yol sunuyor” diye ekledi.

İlginizi Çekebilir: Binance Labs, Rango’ya Yatırım Yaptı!

Bitcoin NFT’leri 4 Milyar Dolarlık Satış Hacmine Ulaştı

4 Haziran’da CryptoSlam verileri, Bitcoin tabanlı NFT’lerin toplam satış hacminde 4 milyar dolara ulaştığını gösterdi. Veriler, 3.97 milyar dolarlık NFT satışını ve 80 milyon doların üzerinde wash satışını bir araya getirdi. Yeni kilometre taşına rağmen, daha geniş NFT piyasası daha düşük satış hacimleri kaydetti. Mayıs ayında aylık NFT satış hacminde Nisan ayına kıyasla yüzde 54’lük bir düşüş yaşandı. NFT’ler Nisan ayında 1 milyar doların üzerinde satış yaparken, dijital koleksiyon endüstrisi Mayıs ayında 624 milyon dolarlık hacim kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin NFT’leri Rekor Kırarak Toplam Satışta İlk Üçe Girdi” te bir düşünce

  1. Pingback: Pudgy Penguins NFT Koleksiyonunun Doğuşu ve Hikayesi - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir