Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.100
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.100
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Neden Düşüyor: 65.000 Dolara Geriledi

Bitcoin (BTC) fiyatı, 65.000 doların altına geriledi, toplam piyasa likidasyonları 426 milyon doları aştı.

Haberin yazıldığı tarihi itibariyle Bitcoin, son 24 saat içinde %3,6 düşüşle 65.777,25 dolardan işlem görüyor.  Bazı analistler bu düzeltmeyi önemsiz görse de, altcoin piyasası düzeltmeden önemli ölçüde etkiledi. Son 24 saat içinde 151.000’den fazla yatırımcı likidasyona uğradı ve toplam piyasa likidasyonları 426,02 milyon dolara ulaştı. Bitcoin, bu dönemde en önemli likidasyonlardan etkilenen kripto para oldu.

Likidasyon Dağılımı

Son 24 saat içinde Bitcoin likidasyonları 104 milyon doları aştı, long pozisyonlar 86,36 milyon dolarlık en büyük kayıpları yaşarken, short pozisyonlar için bu miktar 18,15 milyon dolar oldu. Ethereum’da da toplam likidasyonlar 47,98 milyon dolara ulaştı, bu miktar long pozisyonlar için 32,79 milyon dolar, short pozisyonlar için ise 15,18 milyon dolar olarak dağıldı.

Likidasyon dalgası, yeni çıkan Solana tabanlı memecoin BOOK OF MEME (BOME)’ye de sıçradı. BOME, son dönemdeki çıkışına ve daha küçük piyasa değerine rağmen, 10,16 milyon dolarlık likidasyon kaydetti.

Dikkat Edilmesi Gereken Piyasa Tetikleyicileri

Long pozisyon alan yatırımcılar şu anda kayıpla karşı karşıya olsalar da, birçok analist kısa vadede bir toparlanma bekliyor. Bu büyümeyi tetikleyebilecek birkaç faktör var.

  • Spot Bitcoin ETF Piyasası: Spot Bitcoin ETF piyasasına sürekli olarak sermaye girişi, Bitcoin fiyatının bu düşüş sırasında sabitlenmesine yardımcı olduğuna inanılıyor. Tahminlere göre, Bitcoin ETF’lerine olan talep devam ederse, değerleme seviyesi yüksek kalmaya devam edecek. Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, BTC’nin şu anda fiyat keşif aşamasında olduğunu öne sürüyor.
  • Bitcoin Yarılanma Oranı: Bitcoin blokları için madencilik ödül oranını önemli ölçüde düşürecek ve Bitcoin arzını genel olarak sınırlandıracak olan yaklaşan Bitcoin yarılanma olayının, Bitcoin talebini ve popülaritesini canlı tutması ve talep güçlü kalmaya devam ederse, fiyatların daha da artmasına neden olması bekleniyor.

Bitcoin Neden Düşüyor?

Analistler, Bitcoin’deki geri çekilmeye ilişkin çeşitli açıklamalar sunuyor. Bazıları bunu güçlü bir yükseliş trendinden sonra doğal bir konsolidasyon dönemi olarak görüyor. Fed’in faizi indirimi beklentilerini azaltan son güçlü ABD enflasyon verilerine (TÜFE) işaret ediyorlar.

Bir diğer faktör ise, önümüzdeki ay planlanan Bitcoin madencilik ödülü yarılanması olabilir. Metalpha CEO’su Adrian Wang, piyasanın bu olayı çevreleyen potansiyel belirsizliklere uyum sağlıyor olabileceğini öne sürüyor. Blackrock’un Bitcoin ETF’sinin tarihi işlem hacmi de piyasada bir miktar huzursuzluk yarattı. Hızlı bir fiyat artışının ardından ani bir çöküş olabileceği endişeleri var.

Singapur merkezli QCP Capital, özellikle günlük BTC spot ETF’lerine olan sürekli talep nedeniyle bu düşüşlerin geçici olduğuna inanıyor. Önümüzdeki hafta Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarının yayımlanmasına kadar hafta sonu boyunca biraz volatilitenin yaşanmasını bekliyorlar. İlginç bir şekilde, ticaret masaları yıl sonu için 100.000 ile 150.000 dolar arasında strike fiyatına sahip Bitcoin çağrı opsiyonlarına güçlü bir ilgi olduğunu bildiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir