Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.889
% 3.13
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.889
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bitcoin Hayranları Satoshi Nakamoto İçin Nobel Ödülü İstiyor

Küresel ekonomide devrim yaratan Bitcoin (BTC) mimarı Satoshi Nakamoto, topluluk tarafından Nobel ödülüne layık görülüyor.

Geleneksel ekonominin çöküş yaşadığı dönemde ortaya çıkan Satoshi, devrim yaratacağından belki de habersiz bir şekilde Bitcoin’i yayımlamıştı. 2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, ilginç bir mesajla ilk ağ aktivitesini gerçekleştirdi. Geldiğimiz bu noktada kripto paraların mimarı, maksimalistler tarafından Nobel ödülüne layık görülüyor.

Satoshi Nakamoto Ekonomi Alanındaki Nobel İçin Aday Gösterildi

Kripto para hayranları ve Bitcoin maksimalistleri, Satoshi Nakamoto için bir kez daha kampanya başlattılar. Topluluk, Ekonomi Bilimleri Nobel Ödülü’nü Nakamoto’nun almasını talep ediyor.

Ödül etkinliği geçtiğimiz günlerde İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından düzenlendi. Bu yıl Ekonomi Nobel’i, ABD Merkez Bankası’nın eski başkanı Ben Bernanke‘ye gitti. Adaylar arasında, bankalar ve finansal krizler üzerine araştırma yapan iki isim de yer aldı.

Ödülün teslim edilmesinin ardından özellikle sosyal medyada tepkiler ortaya çıktı. Bitcoin hayranları, ödülü Satoshi’nin alması gerektiğini savundu.

Nobel kararını eleştiren topluluk, 2008 krizinde bankaları kurtarmak için para basan Bernanke’yi yanlış tercih olarak gördü. Aynı dönemde, tüm insanlara ekonomik özgürlük sağlamak amacıyla Bitcoin’i yaratan Satoshi’ye dikkat çekildi. Ödülü düzenleyen kurumlara yoğun tepkiler gelirken, Bitcoin mimarına ödül verilmesi için kampanya başlatıldı.

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’i piyasaya sürdüğünde bir mesaj vermişti. Nakamoto mesajında, bankaların kurtarma planı aradığını dile getirdi.

Bitcoin geldiği bu noktada, çoğunluk tarafından ekonomik bir devrim olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir