Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.772
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.772
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Bitcoin Halving Nedir?

BITCOIN HALVING NEDİR

Bitcoin (BTC) kripto para birimi madencilik ile üretilen bir kripto para birimidir. Madenciler kıyasıya yarıştıktan sonra çözdükleri her blok başına Bitcoin cinsinden ödül alırlar. Bu yolla hem Bitcoin üretimi yapılmakta hem de blockchain ağındaki işlemler gerçekleşmektedir.

Bitcoin (BTC) blockchain üzerinde yapılan Halving ile bu blok başına alınan ödül yarı değerine düşürülmektedir. Bitcoin protokolünün temelinde ki en önemli kavram , ağa eklenen yeni Bitcoin miktarı her dört yılda bir yarı yarıya azalacaktır.

Bitcoin (BTC) Trying to Establish Support Above $9,000 Just Days Before the Crucial “Halving” Event – Is the Cryptocurrency Poised to Hit $288,000 by 2024?

Peki Halving sistemi neden var ?

Bitcoin (BTC) ilk çıktığı yıllarda 2008 yılında her bir blok başına 50 BTC ödül vermekteydi.  Madenci sayısının artacağını ve işlemlerin yavaşlayacağını öngören geliştiriciler blok başına verilen ödülün otomatik olarak düşmesini sağlayacak bir sistem “Halving” sistemini geliştirdiler.

Bitcoin ağında ilk halving işlemi 2012 yılında yapıldı ve blok başına düşen ödül 25 BTC oldu. Yaklaşık olarak her 4 yılda bir gerçekleşen Halving bir sonraki yarılamasını 2016 yılında yaptı ve blok başı ödül 12,5 BTC oldu.2020 yılında ise 6.25 BTC ye düşürülmüştür. Ve gün geçtikçe azalarak devam etmekte. Bu süreç, 2140 yılı civarında 21 milyon bitcoin’in tümü madencilikle çıkarılana dek devam edecektir.

Bitcoin in tümü çıkarıldıktan sonra şöyle bir durumla karşılaşabiliriz , Bitcoin madencileri doğrudan yeni çıkarılan Bitcoin’leri gelir olarak görmeyi bırakıp, ağ üzerindeki işlem ücretlerini gelir olarak görmeye başlayacaktır  ve ağ ücretlerinde bu yüzden ciddi çıkışlar görülebilme ihtimali vardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir