Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.006
% 6.61
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.006
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin ETN Nedir?

Kripto borsalarında işlem gören banknotların (‘kripto ETN’ler’) popülaritesi son yıllarda giderek artan özellikler ve temel kripto varlıkların pazara sunulmasıyla birlikte arttı.

Bitcoin ETN Nedir?

ETN, temeldeki menkul kıymet endeksini takip eden teminatsız bir borçlanma senedidir.

Basit bir ifadeyle, Kripto ETN’ler bir veya daha fazla belirli kripto varlığa bağlı borçlanma araçlarıdır; bu bağlantı, kripto ETN’lerin değerinin, ücretler ve harcamalar düşülmek kaydıyla temel kripto varlıklarla aynı doğrultuda yükselip düşeceği anlamına gelir. Bu, yatırımcıların temeldeki kripto varlıkların değişen değerine maruz kalmalarını sağlar, ancak en önemlisi, kripto varlıkları kendileri tutmalarına gerek kalmaz. Bu, doğrudan kripto varlıklarla uğraşmak, cüzdanları yönetmek ve/veya düzenlemeye tabi olmayan kripto borsalarında işlem yapmak istemeyen yatırımcılara cazip gelebilir.

ETN Nasıl Çalışır?

ETN genellikle finansal kurumlar tarafından düzenlenir ve getirisi bir piyasa endeksine dayandırılır. ETN’ler bir tür tahvildir. Vade sonunda ETN takip ettiği endeksin getirisini ödeyecek. Ancak ETN’ler tahvil gibi herhangi bir faiz ödemesi yapmıyor.

ETN olgunlaştığında finans kurumu ücretleri alır ve ardından temel endeksin performansına göre yatırımcıya nakit verir. ETN’ler hisse senetleri gibi büyük borsalarda işlem gördüğünden, yatırımcılar ETN’leri alıp satabilir ve alım ve satım fiyatları arasındaki farktan herhangi bir ücret düşülmeden para kazanabilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir