Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.239
% 3.47
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.239
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bitcoin, Ethereum ve XRP: Mayıs’ta Bu Seviyeler Görülebilir!

Bitcoin (BTC) fiyatı, daha fazla aşağı yönlü baskının devam edebileceğine dair endişelerle Nisan ayında düşüş notuyla sona eriyor. Ethereum (ETH) sıkı bir ticaret aralığını koruduğu için, ETH fiyatı, boğaları ve ayıları rahatsız etmeye devam ediyor. Rİpple (XRP) fiyatı ise 0,60 dolar seviyesini elinde tutmak için mücadele ediyor. Coinmuhendisi.com olarak, Bitcoin, Ethereum ve XRP için beklenen seviyeleri ve analist görüşlerini aktarıyoruz.

Bitcoin fiyat hareketi birkaç potansiyel yükseliş sinyali gösteriyor

Bitcoin fiyat hareketi, Nisan ayındaki devasa satışların ardından Mayıs ayında toparlanmaya çalışıyor. Tarihsel olarak Nisan, Bitcoin için en iyi performans gösteren aylardan biridir. Ancak 2022 yılının Nisan ayı, Bitcoin tarihindeki en kötü performans gösteren Nisan oldu. Geçtiğimiz Nisan ayı ayrıca, Mayıs 2021’den bu yana en kötü performans gösteren ay oldu.

Artık ayılar için birkaç uyarı işareti var. İlk olarak, en güçlü trend dönüş modeli olan ‘’alçalan kama’’, günlük Bitcoin fiyat grafiğinde oluşmuş durumda. Alçalan kama, fiyat hareketini geniş bir trend değişikliğine veya en azından daha güçlü bir düzeltici harekete çevirme konusunda yüksek bir pozitif beklenti oranına sahiptir. İkinci büyük geri dönüş sinyali ise, Bileşik Endeks ile fiyat hareketi arasındaki yükseliş ayrışmasıdır. Bitcoin fiyatı bir dizi daha düşük dipler yarattı, ancak Bileşik Endeks daha yüksek dipler oluşturdu. Ek olarak, Bileşik Endeks hem yavaş hem de hızlı hareket eden ortalamalarının üzerine çıktı. Bitcoin fiyatı için herhangi bir toparlanma, 41.300 dolarlık Ichimoku Bulutunun (Senkou Span B) alt kısmı ile sınırlı olabilir. Bitcoin’in 36.000 doların altına düşmesi durumunda daha fazla yükseliş görünümü muhtemelen geçersiz olacaktır.

Ethereum trend belirlemeye çalışıyor

Ichimoku perspektifinden Ethereum fiyat hareketi, günlük grafikte olabilecek en kötü yerde: Ichimoku Bulutunun içinde. Ichimoku Bulutu kararsızlığı ve oynaklığı temsil eder. ETH, art arda on bir hafta boyunca Bulut’un ile temas halindeydi. ETH’nin, gelecekteki bir trend oluşturmak için yükseliş veya düşüş gibi net bir kırılmaya ihtiyaç var. Ayılar için, İdeal Ayı Ichimoku kırılmasına giden yol çok daha kolay. Bunun gerçekleşmesi için, Ethereum fiyatının, sadece 2.545 dolar veya altında kapanması gerekiyor. Ethereum fiyatı oradan, 1.770 dolar yüzde 50 Fibonacci düzeltmesine kadar destek bulamayabilir.

Boğaların net ve kararlı yeni bir yükseliş trendini işaret etmesi için Ichimoku Bulutunun üzerinde bir kapanış pozitif olsa da yeterli değil. Haftalık grafikte İdeal Boğa Ichimoku kırılmasını tamamlamak için, Ethereum fiyatının 4.750 dolar veya üzerinde kapanarak, önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinden biraz daha düşük olması gerekir.

XRP, rakiplerinden daha düşük performans gösteriyor

XRP fiyatı, rakiplerinden daha düşük performans göstermeye devam ediyor ve giderek daha keskin bir düşüş riskiyle karşı karşıya. 0,61 dolar olan mevcut destek bölgesi, Ocak 2022’de önceki 0,60 dolar işlem aralığı ile çift dip oluşturdu. Ortaya çıkan hacim, 2022 Hacim Profilinde ikinci en büyük yüksek hacimli düğümü geliştirdi ve güçlü bir destek bölgesi yarattı.

Destek devam ederse ve XRP fiyatı daha yükseğe çıkabilirse, kazançlar 0,80 dolar değer alanıyla sınırlı olabilir. 0,80 ABD doları, günlük Ichimoku Bulutunun (Senkou Span B) alt değerini ve 2022 Hacim Kontrol Noktasını içerir. Optex Bands osilatörünün tüm zamanların yeni en düşük seviyelerine ulaşması nedeniyle 0,60 dolar seviyesinden bir sıçrama daha olası hale geliyor. 0,60doların tutulmaması, XRP fiyatının kritik 0,50 dolar değer alanında, yüzde 61,8 Fibonacci geri çekilmesine ve flaş bir çöküşe neden olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir