Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.665
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.665
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin, ETH’den Çıkan Kurumsal Para, Bu 5 Altcoin’e Aktı!

Önde gelen kripto para yöneticilerinden biri olan CoinShares, kurumsal kâr alımının geçen hafta kripto yatırım ürünlerinde ağır çıkışlara yol açtığını söylüyor. CoinShares’ın haftalık raporuna göre Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paralardan çıkan değerler, başka altcoin’lere akmış durumda. İşte detaylar…

CoinShares: Bitcoin ve Ethereum çıkış kaydetti

Geçtiğimiz gün yayınlanan “Haftalık Dijital Varlık Fonu Akışları” raporunda CoinShares, geçen haftaki 134 milyon dolarlık ağır çıkışların, önceki haftanın piyasa değerindeki değişimin bir sonucu olduğunu öne sürüyor. Rapor ayrıca 134 milyon dolarlık bu çıkışın, 2022’nin en büyük ikinci haftalık çıkışı olduğunu kaydetti. Çıkışlar yüzde 39 oranında Avrupa, yüzde 61 oranında ise ABD’deki kurumlardan geldi.  Raporun yazarları, bu para çıkışının ardında geçen hafta görülen yükseliş sonucu yatırımcıların kâr satışı gerçekleştirmesinin olduğunu düşünüyor.

Pazar paylarıyla birlikte, önde gelen kripto para birimleri olan Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) üzerine odaklanan kurumsal yatırım ürünleri, sırasıyla 132 milyon dolar ve 15 milyon dolar ile geçen hafta en ağır çıkışları yaşadı. Ethereum ve XRP hariç altcoin projelerine odaklanan kurumsal yatırım ürünleri, geçen hafta küçük girişler yaşadı. Birden çok altcoin’e odaklanan çok varlıklı yatırım ürünleri, beş milyon dolarlık girişten yararlandı.

Para, bu altcoin’lere aktı

Solana (SOL) odaklı ürünler 3.7 milyon dolar kazandırarak iyi bir hafta geçirdi. Cardano (ADA)’ya dayalı yatırım ürünleri aynı dönemde 1 milyon dolarlık giriş aldı. Litecoin (LTC), Polkadot (DOT) ve Tron’a (TRX) yönelik Altcoin yatırım ürünleri de geçen hafta sırasıyla 0.6 milyon dolar, 0.4 milyon dolar ve 0.1 milyon dolar tutarında pozitif akışlar kaydetti.

Raporun yazarına göre yatırım ürünleri genelinde yüzde 7 uzun vadeli ortalamanın biraz üzerinde olan BTC hacimleri, yatırımcılar arasında önemli bir strese işaret etmiyor. Bununla birlikte, toplam Bitcoin hacimleri ABD’ye kıyasla günlük 2,3 milyar dolar ile ortalamanın altında kalıyor. Ortalamanın, yaklaşık 3 milyar dolar olduğu kaydediliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir