Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.111
% 6.24
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.111
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bitcoin, ETH, ADA, SHIB ve DOGE Neden Çöktü? İşte Sebebi!

Kripto para birimleri Cuma günü düştü ve riskten kaçınma endişesi küresel pazarları süpürürken Bitcoin fiyatını beş aydan fazla bir sürenin en düşük seviyesine düşürdü. Altcoin’ler de bundan nasibini aldı.

Bitcoin ve altcoin’lerdeki sert düşüşün ardında neler var?

En büyük kripto para birimi yüzde 7.4’lük bir değer kaybı ile 38.261 dolara düşerken, Ethereum (ETH) 3.000 doların altına düştü. Cardano (ADA) yüzde 8, DOGE ve SHIB yüzde 6 oranında düşüş yaşadı. Toplam kripto para piyasa değeri, Kasım zirvesinden bu yana yaklaşık 1 trilyon dolar değer kaybetti.  Fundstrat Digital Asset Research stratejistleri Sean Farrell ve Will McEvoy bir notta, “Bitcoin ve daha geniş kripto piyasası, makro değişkenlerin kaprislerine tabi olmaya devam ediyor” dedi. Son zamanlarda Bitcoin, baskı altında olan teknoloji hisselerindeki dalgalanmaları takip etti. Nasdaq 100 de Perşembe günü bir düzeltmeye girdi. Dow Jones ve S&P 500 de düşüş yaşıyor.

Haftalık göreli güç endeksine dayanan teknik bir model, Bitcoin’in düşüşünün bir “soluklanma” nedeniyle olabileceği ihtimaline işaret etti. Cuma günü gösterge, geçmişte Bitcoin satışlarında tabanlara eşlik eden bir bölgeye düştü. Bitcoin son iki yılda dört kattan fazla arttı, ancak Kasım ayında neredeyse 69.000 dolarlık rekor seviyeye ulaşmasından bu yana yaklaşık 30.000 dolar kaybetti.

Ayrıca, geçtiğimiz haftalarda ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımının yakın bir tarihte yapılacağına dair haberlerin ortaya çıkması da öncü kripto para biriminin fiyatında sert bir kayba yol açmıştı. Şimdi, Fed’in 25-26 Ocak’taki toplantısında faiz kararlarını artıracağına yönelik beklentiler de piyasaya yön veriyor olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir