Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.822
% 1.26
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.822
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ETF’lerine 1 Milyar Dolarlık Net Giriş !

BitMEX Research verilere göre, spot Bitcoin yatırım fonları (ETF’ler) Salı günü net 14.706 BTC, yani 1 milyar doların üzerinde giriş gördü.

Bitcoin (BTC), Salı günü 360 milyon dolarlık bir likidasyon olayının fiyatları düşürmesinin ardından kayıplarını telafi etmek için 24 saat içinde %2,5 değer kazanarak Çarşamba günü erken saatlerde 73.000 doların üzerine çıktı.

Fiyat artışı, hem dolar hem de Bitcoin açısından rekor bir borsa fonu (ETF) giriş gününü takip etti. BitMEX Research verilere göre, spot Bitcoin ETF’leri Salı günü net 14.706 BTC, yani 1 milyar doların üzerinde giriş gördü ve Şubat ayındaki 673 milyon dolarlık rekoru aştı.

Blackrock rekor seviyede 849 milyon dolarlık giriş kaydederken, Grayscale ise 79 milyon dolarlık çıkışa öncülük etti. Toplam girişler 4 milyar doların üzerine çıktı.

Bazı yatırımcılar, Bitcoin fiyat hareketinin kurumsal alımları işaret ettiğini söyledi.

FxPro’da kıdemli piyasa analisti Alex Kuptsikevich, “Hareketin günlük içi doğası, büyük kurumsal yatırımcıların davranışını anımsatıyor. Ticaret algoritmaları hareketi yakalarken perakende yatırımcılar genellikle katılıyor. Her iki durumda da, genel trend yükseliş eğilimini koruyor ve Bitcoin, zirvelere geri dönüyor.” dedi.

Profesyonel yatırımcılar arasında genel piyasa hissi yükseliş yönlü olmaya devam ediyor. Bazıları, ETF’lerden gelen alım talebinin artmaya devam etmesiyle piyasanın yılın ilerleyen günlerinde bir “satış kriziyle” karşılaşmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir