Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.102
% 3.27
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.102
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bitcoin ETF Sektörü Girişlerde Geçici Düşüş Görüyor

ETF

Bitcoin ETF’leri son 24 saat içinde geçici bir duyarlılık dönüşü yaşadı, çünkü Bitcoin için spot ETF’ler bu dönemde 165 milyon USD net çıkış kaydetti ve hisse senetleri marjinal bir net giriş kaydetti. Hem ETF GBTC (Grayscale) hem de IBIT’in (BlackRock) bu dönemde bazı çıkışlar ve girişler kaydettiğini belirtmek gerekir. Zira ETF GBTC 133 milyon $ net çıkış ve IBIT yaklaşık 18,09 milyon $ net giriş kaydetmiştir.

Ancak, soğuma kısmen Eric Balchunas’ın gözlemleri nedeniyle gerçekleşmiş gibi görünüyor. Kendisi Bloomberg’de kıdemli bir ETF uzmanı ve Bitcoin ETF’si için verilen dilekçenin süresinin dolduğuna büyük bir inançla karşı çıkıyor. Balchunas, bu sıçramaların, özellikle de yatırımcıların hızlı büyüme döneminde satın almak için acele etmelerinin ardından, ETF piyasa davranışının bir parçası olduğunu düşünüyor.

Son dönemdeki net çıkışların, muhtemelen diğer ETF’lere, özellikle de 67 gün üst üste girişler nedeniyle başa baş giden yarışta en önde yer almayı başaran IBIT’e girişlerin arka planında, genel resimde asgari bir paya sahip olduğunu belirtiyor.

Balchunas ayrıca Bitcoin fiyatındaki son düşüşü de gündeme getirerek, varlığın gücü ya da zayıflığıyla karşılaştırılan piyasa dinamiklerine atıfta bulunuyor. BlackRock’ın son dosyalaması, gidişat üzerinde derin bir etkiye sahipti. Bu nedenle kripto para biriminin elde ettiği önemli başarıya odaklanıyor [geçtiğimiz Haziran ayından itibaren kripto para birimi geleneksel endekslere kıyasla inanılmaz derecede iyi performans gösterdi].

IBIT, bu nedenle, ilgiyi hak etmeye devam ediyor ve ETF, şimdiye kadarki en iyi 3.000 akış arasında hala 13. sırada yer alıyor. Şu anda net akış olarak toplam 15,3 milyar $’a ulaşmış durumda ve kendisini en iyi ETF operatörlerinden biri olarak kabul ettiriyor.

Geçen haftanın medya spotları Bitcoin ETF’lerine olan ilginin azaldığına dair bir USAF sahnesi çizse de, Balchunas’ın analizi kesinlikle bunun tam tersini sunuyor ve bu yatırım araçlarını çevreleyen hype’ın henüz bitmediğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir