Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.635
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.635
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

“Bitcoin ETF Kısa Vadeli ‘Hayal Kırıklığı Olabilir’

Bitcoin ETF

VanEck danışmanı Gabor Gurbacs, Bitcoin ETF’sinin kısa vadeli etkilerinin abartıldığını belirtirken, uzun vadeli perspektifte benzer bir ürünün Bitcoin’e trilyonlarca dolar kazandırabileceğini öne sürüyor. Gurbacs, Twitter üzerinden paylaştığı yazısında, potansiyel bir Bitcoin ETF’sinin kurumsal yatırımcılardan sadece 100 milyon dolar net giriş görebileceğini tahmin ediyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 1 Ocak

Altın ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ardından yaşanan büyümenin, Bitcoin için benzer bir etki yaratabileceğini vurgulayan Gurbacs, altının piyasa değerindeki artışı, Bitcoin’in mevcut piyasa değeriyle karşılaştırarak değerlendiriyor.

Gurbacs, Amerika’da bir spot Bitcoin ETF’sinin onay alması durumunda, Bitcoin’in fiyatının altının izlediği patikayı takip edebileceğine inanıyor. Ayrıca, spot bir Bitcoin ETF’sinin, Bitcoin’i kurumsal yatırımcılar ve ulus devletler için daha meşru hale getirebileceğini vurguluyor.

Bloomberg ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart, Gurbacs’ın uzun vadeli perspektifini destekliyor. Seyffart, ETF’lerin uzun vadeli etkilerini değerlendirme konusundaki eksikliği belirtiyor.

Bitcoin, şu anda %1,1 artışla 42.525$ seviyelerinde işlem görüyor. ETF onayının fiyatlar üzerindeki etkisi konusundaki farklı görüşlere rağmen, Gurbacs’ın uzun vadeli perspektifi ve Bitcoin’e olumlu etkisi beklentisi, kripto para dünyasında ilgi uyandırıyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir