Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.941
% 1.32
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.941
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ETF Haberi Ortalığı Karıştırdı

Bitcoin ETF,SPOT ETF,SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), iddia edilen ancak daha sonra yalanlandığı bir şekilde spot Bitcoin ETF’ine onay verdiği haberleri piyasaları sarstı. Bu gelişme sonucunda en büyük kripto para, sadece 20 dakika içerisinde 2 bin dolarlık bir fiyat dalgalanması yaşadı. Bitcoin, dakikalar içinde 27.700 dolar seviyesinden 30 bin dolar seviyesine yükseldi. Bu ani yükselişin nedeni olarak, SEC’nin Bitcoin spot ETF’lerine onay verdiği iddiası gösterilmektedir. Ancak, bu iddia daha sonra yanlış olduğu açıklandı.

Bloomberg analistlerine göre: Hala Doğrulanamayan Haberler

ABD medyası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’sine onay verdiği yönündeki haberleri paylaşırken, finans dünyasının iki önemli ETF analisti, Eric Balchunas ve James Seyffart, hala bu haberleri doğrulayamadıklarını ifade ettiler. Balchunas, “Bir gün ‘Bitcoin spot ETF kabul edildi’ başlığıyla güne başlayacağımızı düşünüyorum, ancak bu gün için henüz erken gibi görünüyor. Haberi henüz doğrulayamadım.” dedi.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Fox muhabiri Eleanor Terrett ise BlackRock şirketi yetkililerine konuyu sorduğunu ve haberin “sahte” olduğu cevabını aldığını aktardı. Aynı zamanda yetkililerin haberin doğruluğunu hala incelemekte olduğunu belirtti.

Diğer bir Bloomberg ETF analisti olan James Seyffart da bu haberin “sahte” olduğunu ifade etti.

Bu “yalan haber” iddialarının ardından Bitcoin, hızla 30 bin dolar seviyesinden geri çekildi ve tekrar 28 bin doların altına düştü. Yaklaşık 20 dakikalık süre içinde en büyük kripto para, 2 bin dolar artış yaşadı ve aynı hızla düşüş gösterdi.

BlackRock şirketi de yaptığı açıklamada, başvurularının hala SEC tarafından incelenmekte olduğunu belirtti.


Sıcak Gelişmeler Gelmeye Devam Ediyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir