Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.824
% 1.44
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.824
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin ETF Başvuruları Ertelenebilir mi?

Bitcoin ETF, SEC,Bitcoin

ABD merkezli Dijital Ticaret Odası’nın CEO’su Perianne Boring, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Bitcoin spot ETF başvurularına yönelik son dakika müdahalesinin bir “erteleme” sinyali olduğunu belirtti. Kripto ve finans dünyası, bu gelişmeyi yakından takip ederken, Bitcoin spot ETF’lerine olan onay beklentisi dün akşam itibarıyla 47 bin doların üzerine çıkmıştı.

Boring, SEC’nin başvuru yapan şirketlerin S-1 dosyalarıyla ilgili ek yorumlar getirdiğini açıkladı ve bu durumu bir erteleme işareti olarak değerlendirdi. Dijital Ticaret Odası, kripto paralar ve blok zinciri konularında yenilikleri destekleyen bir oluşum olarak regülasyon kurumlarıyla iş birliği yapma amacını güdüyor.

Ancak, Bloomberg’in ETF analisti James Seyffart, S-1 dosyalarıyla ilgili ek yorumların normal bir süreç olduğunu belirtti. Seyffart, bu yorumların işlem ücretleriyle ilgili bilgiler alınırken geldiğini ve bu durumun olağan dışı olmadığını ifade etti. Ret/erteleme işareti olarak değerlendirmeyen Seyffart, daha fazla değişiklik beklenebileceğini ancak bunun erteleme sinyali olmadığını vurguladı.

Kullanıcılardan biri, ARK Invest konusunda erteleme kararı çıkamayacağını, kararın olumsuz olması durumunda ise ret olacağını belirtti. Boring ise bu yoruma “Evet, bu ret kararı zaten, önlenemez gidişatın ertelenmesi olur” şeklinde cevap vererek, ertelemeden kastının ret olduğunu belirtti.

SEC’nin 10 Ocak’a kadar vermesi gereken zorunlu son karar, şu anda sadece ARK Invest’i kapsıyor. Ancak uzmanlar, SEC’nin sadece ARK Invest ile yetinmeyeceğini ve tüm şirketler için ortak bir karar vereceğini öngörüyor. Kripto ve finans dünyası, SEC’nin gelecek kararını yakından izlemeye devam ediyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir