Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.589
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.589
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Eriyor: Bu 9 Meme, Web3 ve Metaverse Coin ise Fırladı!

Bitcoin (BTC), 20.000 dolar seviyesinin altına inerek daha kötü seviyelere düştü. Çoğu altcoin de bugün kırmızıda. Ancak 6 meme coin, 2 metaverse coin ve bir web3 coin değer kazandı. İşte detaylar…

6 meme coin sıçrama yaşadı

Meme coin’ler arasında, son 24 saatte en çok yükseliş yaşayan coin, DogeGF (DOGEGF) oldu. DOGEGF, yüzde 43.6 oranında değer kazandı. Ardından gelen Shibaken Finance (SHIBAKEN) yüzde 20 oranında yükseldi. Meme Inu (MEME) yüzde 18.5 artarken SpookyShiba (SPOOKYSHIBA) yüzde 15 oranında değer kazandı. Floki Inu (FLOKI) yüzde 12.3, Baby Doge Coin (BABYDOGE) yüzde 10.5 arttı.

3 metaverse coin projesinde fiyat artışı

Metaverse alanında ise iki coin, yakın oranlarda artış yaşadı. Geçtiğimiz 24 saat içerisinde en çok artan metaverse coin Decentraland Games ICE (ICE) oldu. ICE, yüzde 13.2 oranında yükseldi. Ardından, en bilindik metaverse projelerinden biri olan The Sandbox (SAND) geldi. SAND, yüzde 13 oranında değer kazandı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere The Sandbox, geçtiğimiz hafta boyunca bazı dedikoduların etkisiyle değer kazanmıştı.

The Sandbox, bu yıl göz önünde bulundurulması gereken en önemli Metaverse kripto para birimlerinden biri haline geldi. Son rallisi, diğer teknoloji devlerinin yanı sıra Microsoft ve Meta’nın “Metaverse Standartları Forumu”nun kuruluşunu duyurmasından birkaç gün sonra gerçekleşti. Pazar günü, Sandbox’ın kurucu ortağı ve COO’su Sebastien Borget, Meta’nın The Sandbox gibi bir sanal metaverse satın alma olasılığına “Asla böyle bir şey gerçekleşmeyecek” diyerek yanıt verdi.

Bir web3 coin’i değer kazandı

Web3 alanında, en çok yükselen coin Arweave (AR) oldu. AR, yüzde 20’nin üzerinde bir yükseliş yaşadı. Arweave, verilerin süresiz olarak depolanması için bir platform sunmayı amaçlayan merkezi olmayan bir depolama ağıdır. Kendisini “asla unutmayan topluca sahip olunan bir sabit disk” olarak tanımlar. Arweave ağı, ağ bilgilerini süresiz olarak depolamak ve “madencilere” ödeme yapmak için yerel bir kripto para birimi olan AR kullanır. Proje ilk olarak Ağustos 2017’de Archain olarak ilan edildi. daha sonra Şubat 2018’de Arweave olarak yeniden adlandırıldı. Resmi olarak Haziran 2018’de piyasaya sürüldü.

Arweave, son zamanlarda, Çin’de dikkat çekmeye başladı. Birçok Çin vatandaşı için COVID-19 pandemisinin silinmez anlarını kaydetmek için Blockchain’i kullandı. Mart 2020’de Arweave, hükümetin pandemi sansürüne karşı mücadeleye yardımcı olmak için Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures ve Union Square’den 8 milyon dolarlık fon topladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir