Kriptolar:
29790
Bitcoin:
$70.219
% 1.90
BTC Dominasyonu:
%53.1
% 0.69
Piyasa Değeri:
$2.59 T
% 1.64
Korku & Açgözlülük:
76 / 100
Bitcoin:
$ 70.219
BTC Dominasyonu:
% 53.1
Piyasa Değeri:
$2.59 T

Bitcoin Balinaları Uyanabilir! “Bu Rakamlar Görülebilir”

On-chain veriler, devasa Bitcoin balinalarının mevcut fiyatlarla hareket etme havasında olmadığını gösteriyor. Ancak, BlockTrends analisti Caue Oliveira, “balinalar kış uykusunda kalır ve uyanmak için doğru anı bekler” diyor.

Bitcoin balinaları “uyanmak için doğru anı bekliyor”

On-chain veriler, balinaların henüz uyanmaya yakın olmadığını gösterdi. 14 Temmuz’daki bir Twitter dizisinde BlockTrends analisti Caue Oliveira, balina cüzdanları arasında devam eden “kış uykusu” olarak nitelendirdiği şeyin altını çizdi. Oliveira’a göre:

Balinalar kış uykusunda kalır ve uyanmak için doğru anı bekler…Kurumsal hareketler veya yaygın olarak “balina etkinliği” olarak adlandırılan kısa bir süre içinde hareket eden işlem hacmine dayalı olarak hem BTC hem de dolar cinsinden izlenebilir.

Yukarıdaki grafik, son aylarda ağda belirgin bir büyük hacimli işlemlerin eksikliğini göstertiyor. Bu arada, yalnızca Terra LUNA patlaması geçici bir trend kırılmasına neden oldu. Oliveira bu durumu şöyle yorumluyor:

Burada, LUNA çöküşünde kısaca uyanan, ancak kış uykusuna dönen, Mayıs ayından sonra neredeyse var olmayan düşük kurumsal faaliyetin net bir görünümüne sahibiz.

Balinalar uyanırsa neler olacak?

Balinalar (1.000 BTC’nin üzerinde cüzdanlar) hızlı bir şekilde BTC biriktiriyor. Şu anda bu yatırımcı sınıfı, kripto borsalarından ayda 140 bin BTC satın aldı. Ayrıca şu anda dolaşımdaki arzın yaklaşık %45,6’sı olan 8,69 milyon BTC’ye sahipler.

Ancak, birikim her zaman çok yavaş olmuştur. Bu durumda, fiyatın çok takdir edilmemesinin nedenlerinden biridir. Ayrıca, daha küçük balinalar yani karidesler mevcut düşük fiyatları değerlendiriyor. Son iki çeyrekte karidesler, toplam dolaşımdaki arzın yaklaşık %0,2’si olan ayda yaklaşık 36,75 bin BTC ekledi ve şu anda toplamda 1,12 milyon BTC’ye sahip. Balinalar hiçbir zaman para kaybetmek istemeyeceği için, tekrar uyandıkların muhtemelen rallinin başlangıcı olacak. Ancak balinaların BTC satacağına da göz ardı etmemek gerekiyor.

Analistler Bitcoin fiyatında bu seviyeleri bekliyor

Popüler kripto analisti Justin Bennnet, BTC boğalarının sıradaki hedeflerini belirledi. Analist, BTC’nin 20.400 doların üzerinde kalmasının daha fazla yükseliş için çok önemli olduğunu söylüyor. Bennnet’e göre Bitcoin boğaları bu seviyenin ardından 21,100 doları hedefleyecek.

Bir diğer popüler analist Crypto Tony de kısa zaman dilimlerinde mütevazı bir iyimserlik havasında. Analist, kâr elde etmek için 21.700 dolara doğru bir hareket bekliyor.

Coinmuhendisi.com’dan analizlerinden takip ettiğiniz üzere, BTC bu hafta 19-22 bin dolarla sınırlanan dar aralıkta işlem gördü. Lider kripto para birimi yazım sırasında 21.000 dolar direncini test etmeye hazırlanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir