Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.079
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.079
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin Analizi: Fed Faiz Kararına Doğru – 5 Aralık 2022

Kripto endüstrisinin lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Fed faiz kararına doğru toparlanma sinyalleri vermeye başladı.

Zorlu bir yıl geçiren kripto endüstrisinde, lider kripto para birimi BTC için fiyat hareketliliği başladı. Terra krizi, ABD‘nin enflasyon karşıtı hamleleri, Rusya gündemi ve son olarak FTX iflası önemli etmenlerden oldu. Bu etmenler, Bitcoin için de sancılı süreçleri doğurdu. Küresek ekonomide yaşanan sorunlar, riskli yatırım tanımlı varlıkları da etkiledi. BTC fiyatı, en yüksek seviyesinden oldukça uzak bir konumda hareketini sürdürüyor. Ancak karamsar havanın dağılmaya başlaması ve Fed tarafından ılımlı sinyaller gelmesi yeni bir döngüyü işaret etti. Bitcoin, Fed‘in yavaşlayacağı bir piyasa koşullarına fiyatlanmaya başladı. Birkaç gün önce 16.000 dolar seviyelerinde hareket eden BTC, bugün 17.300 dolara doğru ivme kazandı.

Bitcoin Yükseliş Umudu Verdi, Yükseliş Başlayacak mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), karamsar havanın son bulması ve Fed hareketliliği nedeniyle ivme kazandı.

Genel kripto piyasa değeri 871 milyar dolar seviyelerinde hareket ediyor. Bu havuzda BTC, 333 milyar dolarlık piyasa değeriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Lider kripto para, son bir haftada yaklaşık yüzde 5‘lik bir yükseliş yaşadı.

Yıllık bazda yüzde 64‘lük bir düşüşle hareketini sürdüren BTC, toparlanma sürecinin sinyallerini vermeye başladı. Küresel ekonomide ılımlı bir havanın olması ve FTX olaylarının geride kalmasıyla yeni bir döneme giriliyor olabilir.

Bu yıl Bitcoin için sancılı geçse de maksimalistler pes etmedi. Ancak analize göre, Hash Ribbon modelinin golden cross‘undan bu yana ilk kez BTC fiyatında herhangi bir yükselişle sonuçlanmayan dead cross‘u gerçekleşti.

Kripto madencilerinin zorlandığı bu günlerde, BTC fiyatının dip bölgeleri oluşturduğu da masada yer alıyor. Ancak, lider kripto para biriminin yükselişini sürdürmesi için önünde güçlü direnç bölgeleri yer alıyor.

BTC’nin bu yükselişi, 18.000 dolar direncine doğru ilerleyebilir. 17.000 dolar ve 17.200 dolar seviyelerindeki dirençleri aşan BTC, gücünü korumayı başardı.

BTC paritesi, yakın direnç olarak 17.600 dolar seviyesine yaklaşmaya başladı. Bu direnç noktasını kırmayı başarırsa, ulaşacağı sonraki direnç 18.000 dolar seviyesi olacak. Ancak bu seviye, kolay kırılacak gibi görünmüyor.

Lider kripto para biriminin önemli desteklerinden birisi 16.850 dolar seviyesi oldu. Bu seviyenin kırılması halinde, 16.500 dolar desteği test edilebilir. Daha fazla satış baskısı da bizi 16.000 dolar seviyesiyle karşılaştırabilir. Bu seviye oldukça güçlü bir destek noktası olsa da piyasa koşullarının sert geçtiğini unutmamak gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir