Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.074
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.074
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin ABD Faizlerine Nasıl Tepki Verebilir?

bitcoin

Fed’in faiz politikalarını belirlemesi, Bitcoin üzerindeki fiyatları etkileyen önemli bir faktördür.


Faiz oranları, finans piyasalarında büyük bir etkiye sahip olabilen faktörlerden biridir ve Goldman Sachs’a göre, Fed’in ilk faiz indirimini Aralık 2024’te gerçekleştirmesi bekleniyor. Ancak enflasyondaki düşüş nedeniyle bu indirimin üçüncü çeyrekte de mümkün olabileceği ifade ediliyor.

Federal fon oranı, ABD bankalarının kredi vermesi için bir rehber görevi görmekte olup, şu anda yüzde 5,25 ile yüzde 5,50 arasında yer almaktadır.

Faiz oranlarındaki değişiklikler, ekonomik ve finansal piyasalardaki trader’lar arasındaki risk iştahını etkileyerek kripto para birimleri dahil olmak üzere çeşitli varlık sınıflarına sermaye akışını etkileyebilir.

Fed’in faiz oranlarını düşürmesi, kredi almayı daha uygun hale getirirken aynı zamanda ekonomik ve finansal piyasalardaki risk iştahını artırabilir.

Bu durum, genellikle enflasyonu kontrol altına almak ve fiat para birimlerinin satın alma gücünü düşürmek için faiz oranlarındaki artışlarla zıtlaşır. Bu da kripto piyasasına sermaye akışını azaltan bir etki yaratabilir.

Fed, Mart 2022’de enflasyonda artış yaşanırken faiz oranlarını sıkılaştırmaya başlamış, son artışı ise temmuz ayında gerçekleşmişti. Ancak 2024 yılında beklenen faiz indirimleri, özellikle nisan ayındaki Bitcoin yarılanmasıyla birlikte kripto para fiyatlarında bir yükseliş sebebi olabilir.


Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir