Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.229
% 0.03
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.229
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin 20.000 dolara doğru hareket ediyor: Panik satışları devam ediyor

Investing.com – Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasının genelinde sert düşüş eğilimi devam ediyor. En büyük kripto para birimi, sabah saatlerinde 20.185 dolara kadar düşerek son 1,5 senenin dip seviyesini gördü.

Bitcoin, hafta başından bu yana yüzde 22 oranında değer kaybederek düşüşüne devam ediyor. ABD Fed’in bugün faiz artırımına devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken bu, kripto para piyasalarında düşüşü tetikleyen ana faktör olarak görülüyor.

Bitcoin’de mevcut görünüm kripto paranın 20.000 doların altına doğru hareket etme olasılığının toparlanmadan daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bitcoin, 20.000 doların altında işlem görmeye başlarsa şimdiye kadar ödül yarılanması (halving) sonrası dönemlerde oluşan zirve fiyatlarının altına kaymayan kripto para için bu döngünün bozulduğu görülecek.

Bitcoin fiyatı, piyasadaki olumsuz gelişme ve söylentilerden de etkileniyor

Küresel piyasalardaki gelişmeler, Bitcoin fiyatını şiddetli şekilde baskılamaya devam ederken kripto hedge fonlarının iflasın eşiğine geldiğine dair söylentiler de panik satışlarının artmasına neden oluyor.

Bu hafta Celsius’un likidite sıkışıklığı nedeniyle tüm işlemlerini askıya almasının piyasalarda deprem etkisi yaratmasından sonra son söylenti Singapur merkezli kripto hedge fonu Three Arrows’un da zor duruma düştüğü yönündeydi. Henüz şirket tarafından resmi bir açıklama gelmese de en ufak olumsuz söylenti piyasalarda satışa katkı sağlıyor.

Bitcoin’in borsalara girişlerinin hızlanması 20.000 doların altını görme riskini artırıyor

Son Blockchain verileri, borsalara gönderilen Bitcoin miktarının 2018 yılından bu yana en yüksek seviyelere ulaştığını gösteriyor. Bu durum Bitcoin’in daha fazla değer kaybedeceğini düşünen yatırımcıların, kripto varlıklarını satmak için acele edebileceği konusunda tedirginlik oluşturuyor.

Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederken gelen tepki alımlarının zayıf kalması, yatırımcıların tedirginliğini daha da artırıyor. CryptoQuant verileri Bitcoin’in yeniden 21.000 doların altına düştüğü son 24 saatte yüksek hacimli borsalara 59.376 BTC’nin girdiğini gösteriyor. Bu rakam, Kasım 2018 döneminden sonra görülen en büyük Bitcoin girişi olarak kaydedildi.

2018 yılının sonlarında kripto para borsaların gönderilen rekor seviyedeki Bitcoin satışa konu olunca en büyük kripto para, o zamanki Kasım 2018 dönemindeki 6.500 dolar fiyatından yüzde 50 gerileyerek 3.000 dolar seviyelerinde dip görmüştü.

Bitcoin balinaları ne durumda?

Santiment verileri, yatırımcıların Bitcoin’e 21.000 – 22.000 dolar aralığında daha hareketli olduğunu gösteriyor, ancak ağır satış baskısı alım yapan balinaların fiyata henüz etki edemediğini gösteriyor. Mevcut durum, 22.000 dolar seviyelerinin Bitcoin için dip olacağını düşünen iyimserlerin tezini zayıflatacak yönde gelişiyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir