Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.327
% 3.94
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.327
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Birleşik Krallık, Kripto Düzenlemesinde Değişikliğe Gidiyor

Birleşik Krallık, finans düzenleme tasarısında, kripto ile ilgili yeni kurallar belirledi.

Ülkenin Finansal Hizmetler ve Piyasalar tasarısı, finans sektörüyle birlikte kripto düzenlemelerinde de değişikliklere ev sahipliği yapıyor.

Birleşik Krallık, Kripto Düzenlemesini Değiştiriyor

Birleşik Krallık, finansal düzenleme tasarısı çerçevesinde kripto sektörüne de el atmış durumda.

Yeni tasarı kabul edildiği takdirde, kripto için daha kapsamlı bir düzenleyici çerçeve ortaya çıkmış olacak. Mali Davranış Otoritesi ve Hazine, kripto sektörü ile ilgili daha fazla gözetim hakkında sahip olacak.

Şu anda ülkenin kripto düzenleme yetkilerinin büyük bir kısmı, kripto şirketlerinin kaydına onay veren FCA’nın elinde yer alıyor. Düzenleyici, şirketlerin kara para aklama önlemlerine uyup uymadığına bakarak onay veriyor.

Tasarı üzerindeki işlemler, 3 Kasım’da sonuçlanacak. Geçtiğimiz gün ülkenin başbakanı Liz Truss’ın istifa etmesinin ardından yaşanan kargaşa nedeniyle takvimde değişiklikler söz konusu olabilir.

Finansal Hizmetler ve Piyasalar tasarısının çerçevesi daha çok stablecoin’lere odaklanıyor. Daha geniş çerçeve, Birleşik Krallık’ı, AB’nin kripto düzenlemesiyle daha yakın hale getirecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir