Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.473
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.473
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Birleşik Arap Emirlikleri, kripto para ve NFT’ler için yeni bir yasa duyurdu

Investing.com – BAE Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, resmi Twitter hesabı üzerinden sanal varlık yasasını onayladığını duyurdu. Bununla beraber Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumunun da (VARA) kurulduğunu belirtti.

Şeyh Muhammed bin Rashid, gönderisinde bu gelişmeyi Birleşik Arap Emirlikleri’nin sektördeki konumunu belirleyen önemli bir adım olarak yorumladı. Yeni kurulan Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu, yatırımcılar için şeffaf ve güvenli bir yatırım oluşturmak için tüm ilgili kurumlarla koordineli çalışmalara odaklanacak.

Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumunun görevleri arasında sanal varlıkların ve sanal tokenlerin ihracını ve ticaretini organize etmek, sanal varlık hizmet sağlayıcılarını organize etmek ve lisans vermek, yatırımcıların kişisel verileri için en yüksek koruma standartlarını sağlamak, sanal varlık platformlarındaki işlemlerin izlenmesi ve fiyat manipülasyonunun önlenmesi bulunuyor.

Şeyh Muhammed bin Rashid yaptığı açıklamada amaçlarının küresel olarak sanal varlıkların geleceği konusunda Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve Dubai’nin önemli bir konumda olmak olduğunu dile getirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri, son zamanlarda kripto alanında proaktif yaklaşımıyla dikkat çekiyor. BAE, Blockchain teknolojisinin benimsenmesi konusunda da önemli adımlar atarken kripto paralara ılımlı yaklaşımlarına devam ediyor. Bu durum BAE’ye bağlı ülkelerde kripto para ticaretinin de büyümesine yardımcı oluyor.

Yatırımcıları olası risklerden korumaya odaklı yeni yasa ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin önümüzdeki dönemlerde önemli bir kripto merkezi olması bekleniyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir