Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Birçok Öngörüsü Çıkan İsim Seviye de Verdi: Altın Düşecek!

Altın piyasasında çıkan bazı öngörüleriyle tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, mevcut fiyatlara yönelik değerlendirmede bulundu. İslam Memiş’e göre altında düşüş yaşanacak ve gram altın 900 liralık seviyenin altına inebilir. Yazım sırasında gram altın 931 liradan el değiştiriyor, yani Memiş yaklaşık 30 liralık bir düşüş öngörüyor. Peki, başka neler söylüyor? İşte detaylar…

İslam Memiş, altın fiyatında düşüş bekliyor

Coinmühendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişiminde bulunması, ons altını neredeyse son 2 yılın en yüksek seviyelerine yükseltti. Bu durum, gram altının değerinde de yükselişe sebep oldu. Ancak geçtiğimiz son birkaç haftada fiyatlar daha stabil bir hale gelmiş gibi görünüyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımını duyurmasının da yatırımcıların gözlediği bir olay olduğunu belirtmekte fayda var.

Piyasada yaşanan son gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metalde düşüş bekliyor gibi görünüyor. Uzmana göre altının gram fiyatında 900-920 lira aralığına sıkışmış bir fiyatlama mevcut. Bu nedenle gram altının kendine yön belirleyemediğini aktaran Memiş, “Bankaların işlemlerindeki ara makaslarında günlük dalgalanmadan dolayı makas aralığının açıldığını görüyoruz,” diye de ekledi.

Memiş: “900 liranın altına düşülebilir”

Ons altının fiyatında da dar bir bant aralığı olduğunu aktaran uzman, gram altının 900 liranın altına sarkma ihtimalinin kuvvetli olduğunu düşünüyor. Gram altının doları takip ettiğini, dolardaki hareketlerin gram altını etkilemeye devam ettiğini belirtiyor. Bunun dışında, yakın bir zamanda işleme alınan Kur Korumalı Mevduat sisteminde geri dönüşlerin hızlı olduğunu, bu nedenle kur ataklarının sakinleşebileceğini ifade etti.

Son olarak kripto para piyasasına da değinen uzman isim, “Kripto paralardaki geri çekilmeler sınırlı kalıyor. Biden’ın söylemleri çok önemli. Dünyada enflasyon herkesin problemi. Bir ortak açıklama gelebilir diye bekliyorum,” ifadelerini kullandı. Özellikle Nisan ayında kripto paralarla ilgili yapılacak açıklamalara odaklandığını söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir