Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.851
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.851
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bir Yıl İçinde 17 Milyar Dolarlık Bitcoin Tasfiye Edildi

Popülaritesi günden güne artan kripto piyasasında, marjin işlemlerden bir yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) tasfiye edildi.

Kripto piyasasının en acımasız yönlerinden biri olarak tabir edilen tasfiye işlemlerinde 17 milyar dolar BTC buhar oldu. Özellikle haber akışlarının yarattığı yüksek volatilitenin de sebebiyet verdiği tasfiyelerden, özellikle dijital varlıklar nasibini aldı.

Bitcoin Tasfiyeleri Can Yakıyor

Bir yılda yaklaşık 17 milyar dolarlık Bitcoin tasfiyesi yaşanırken, bu kayıpların büyük çoğunluğu Binance, FTX, Bybit ve Okex borsalarında gerçekleşti.

Tasfiye boyutunun artmasının en büyük nedeni volatiliteler oldu. Ayrıca marjin işlemlerinde pozisyon açan kullanıcıların trendin tersine hareket etmeleri de etkenler arasında yer aldı.

Sadece 9 Eylül tarihinde, BTC fiyatı 19.3 bin dolardan 21 bine yükselirken, marjin tarafında yaklaşık 114 milyon dolarlık tasfiye gerçekleşti. Ayrıca verilere göre, kullanıcılar her ne kadar trendleri doğru yakalasalar da volatilite nedeniyle tasfiye noktasına yaklaştıkları görülüyor. Bu kullanıcıların tepeleri alıp, dipleri sattığının veya yüksek kaldıraçlı işlemler aldığının göstergesi olarak öne çıkıyor.

En yüksek tasfiye hacminin görüldüğü gün, BTC fiyatının 26.5 bin dolardan 22.4 dolara düştüğü 13 Haziran tarihi oldu. Bu tarihte yaklaşık yarım milyar dolarlık BTC varlığı tasfiye edildi.

Genel olarak bu yıl tasfiyelerle geçti. Yaklaşık 9.5 milyar dolarlık long pozisyonlar ve yaklaşık 7.6 milyar dolarlık short pozisyonlar tasfiye edildi. Bu yıl böylelikle toplam 17 milyar dolar buhar oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir