Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.844
% 0.89
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.844
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Bir İslami Kuruluş Daha Kripto Para Fetvası Verdi!

CNBC Endonezya tarafından hazırlanan bir rapora göre, Tarjih Konseyi ve Muhammediye Merkez İcra Kurulu Başkanı Tajdid, kripto para kullanımına karşı yeni bir fetva yayınladı ve bunu Müslümanlar için haram veya yasa dışı kabul etti.

Fetva, Endonezya’da kripto para işlemlerini engelleyecek mi?

Yapılan açıklamada yasağın gerekçesi olarak iki hususa dikkat çekiliyor. İlk olarak, Bitcoin gibi dijital varlıkların spekülatif ve doğası gereği oldukça değişken olduğu belirtiliyor. Ek olarak, kripto para birimlerinin, altın gibi başka varlığa dayanmadığı ve “belirsiz” olduğu, bu nedenle kripto paraların İslami yasalara göre haram olduğu ifade ediliyor. İkinci olarak, fetva, dijital para birimlerinin, yasal para olmaları ve devlet tarafından veya bu durumda merkez bankası tarafından onaylanmalarını gerektiren takas sistemi veya değişim aracı yasaları için Şeriat ilkelerine uymadığı belirtiliyor.

Tarjih Muhammadiyah ülkedeki en büyük hükümet dışı İslami örgütlerden biri olsa da, fetvalar genellikle bağlayıcı hükümler olarak ele alınmıyor. Ancak bu, İslami bir organizasyonun Endonezya’da kripto para birimlerini yasak anlamına gelen ‘haram‘ olarak nitelendirdiği ilk durum değil. Kasım ayında İslam alimleri, tüm dijital varlık ticaretinin Müslümanlar için yasak olduğunu ilan etti. Ulusal Ulema Konseyi (MUI), kripto para varlıklarındaki belirsizlik, bahis oynama ve zarar gibi unsurlara atıfta bulundu. İslami otoriteler tarafından alınan kararlar resmi bir yasa değil ve kripto ticaretini doğrudan yasaklamıyor. Ancak en büyük Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan bir ülkede bunun geniş kapsamlı sonuçları tamamen göz ardı edilemez.

Bu arada kripto devi Binance, ülkede bir kripto girişimi başlatmak için Endonezya’nın en büyük şirketlerinden bazılarıyla görüşüyor. CZ liderliğindeki borsa, yeni bir dijital varlık trade platformu kurarak ülkedeki Blockchain ekosistemini genişletmek için Endonezya destekli MDI Ventures liderliğindeki bir konsorsiyumla da iş birliği yaptı. İlk baştaki isteksizliğe rağmen, kripto para birimleri Eylül 2018’de yasallaştırıldı. Endonezya Ticaret Bakanlığı, kripto varlıklarının emtia olarak ticaretini onayladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir