Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.422
% 2.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.422
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Binance’in yeni fonundaki bir detay sektör için risk taşıyor olabilir

Investing.com – Twitter’da popüler bir analist olan Willy Woo, Binance’in SAFU olarak adlandırılan güvenli varlık fonunu gündemine alarak fonun BNB ile olan ilişkisine yönelik endişelerini dile getirdi.

Willy Woo, Twitter üzerinden SAFU fonunun dağılımını paylaştı. Fonun %44’üne denk gelen 367 milyon dolarlıklı kısmı BNB’den oluşuyor. Son olarak yapılan eklemelerle birlikte fonda 300 milyon dolarlık Binance’in sabit kripto varlığı BUSD bulunurken geri kalan 270 milyon dolar ise Bitcoin’den oluşuyor. Fon, FTX iflasının ardından 1 milyar dolara çıkarılmıştı, ancak son fiyat düşüşünden sonra güvenli varlık fonunun değeri de azalmış oldu.

Willy Woo, fonun önemli bir bölümü olan %44’lük kısmının BNB’den oluşmasını bir risk olarak gördüğünü söyledi ve bu durumu FTX’in açığını kapatmak için kullandığı yerel tokeni FTT’ye benzetti. Woo, göndersinde FTX’in büyük çoğunluğu FTT’den oluşan benzer bir fonu olsaydı ne olurdu sorusunu yönelterek fonda BNB’nin olmasına anlam veremediğini dile getirdi.

  • EFSANE CUMA BAŞLADI! InvestingPro kısa süreliğine %50 indirimli! Tekliften hemen yararlanmak için tıklayın

Binance CEO’su Changpeng Zhao, FTX krizinin yaşandığı günlerde SAFU’ya ekleme yaparak fonun değerini 1 milyar dolara çıkardıklarını duyurdu. Willy Woo, ayrıca son fiyat dalgalanmalarına bağlı olarak fonun değerinin 837 milyon dolara düştüğünün altını çizdi.

Willy Woo, sonuç olarak SAFU fonunun mevcut dağılımıyla geçmiş dönemlerde yaşananlar göz önüne alındığında piyasanın çöküş dönemlerine karşı dirençli olamayabileceğini iddia ediyor. Fonun yaklaşık %44’ünü oluşturan BNB’nin fiyatı, büyük çoğunlukla Binance’in performansına bağlı. Diğer yandan SAFU’da 300 milyon dolarlık BUSD bulunması, kripto varlığın Binance ekosistemine ait olması da diğer bir risk unsuru olarak görülebilir.

BNB fiyatında son durum

BNB, hafta başında 250 dolara kadar geriledikten sonra bu noktada destek bularak hafta boyunca %15’in üzerinde değer artışı gördü ve 300 dolar sınırına yükseldi. Kripto para dünden bu yana 300 dolarlık direnç seviyesinin hemen altında düşük hacimli yatay hareketine devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir