Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.613
% 5.94
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.613
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Binance’in 2,7 milyar dolarlık kripto transferi piyasanın tepkisine yol açtı

Investing.com – Binance, geçtiğimiz günlerde rezerv kanıtı olarak cüzdan detaylarını paylaştı. O günden beri Binance’in varlıklarını tuttuğu cüzdanlar yakından izleniyor.

FTX borsasının ani çöküşü sonrası Binance, piyasada güveni tesis etmek ve şeffaflık anlayışını ön plana çıkarmak için rezerv kanıtı mekanizmasını ortaya attı ve akabinde platformun varlıklarını tuttuğu cüzdan adreslerini ifşa etti. Binance’in bu adımını ilerleyen günlerde diğer borsalarda izledi.

Gündeme yansıyan son gelişmelerde dünyanın en büyük kripto para borsasının rezerv kanıtı olarak sunduğu bir cüzdanından 2,7 milyar dolarlık çıkışın gerçekleşmesi, kripto topluluğu tarafından olumsuz yorumlara neden oldu. Transfer hakkında açıklama yapan borsa yetkilileri fonların TRX ağındaki soğuk cüzdana aktarıldığını açıklarken endişeye gerek olmadığını ima etti.

Bu transferin ardından piyasada spekülasyonlar hızla artarken Binance’in yeterli rezerv kanıtına sahip olmadığı yönünde yorumlar yapıldı. Diğer yandan fon transferini takip eden kullanıcılar, Binance’in cüzdanlarını yayımladıktan bir gün sonra 2,7 milyar USDT’nin transfer edildiğini gördü. Bu tutarın, daha sonra 200 milyon USDT’si geri dönerken 2,5 milyar USDT’nin daha önce tanımlanmayan anonim bir cüzdanda kaldığı görüldü.

Kripto topluluğu bu transfere neden tepki gösterdi?

Binance’ten hareketin dahili bir işlem olduğuna dair bir açıklama gelse de bu, kripto topluluğundan bazı kişileri tatmin etmedi. Zira açıklamaya verilen cevaplarda bazı kullanıcılar, Binance CEO’nun daha önce yaptığı “bir borsa cüzdan adreslerini tanımlamadan büyük miktarlarda kripto para transfer ediyorsa bu bir soru işaretidir” yorumuna atıfta bulundu.

DOGE kurucusu Binance veya Tether’in iflası halinde kripto piyasaları için oyunun biteceğine inanıyor

Dogecoin’in kurucusu Billy Markus, Twitter üzerinden yayımladığı bir tweet dizisiyle son piyasa çöküşü hakkında görüşlerini iletti.

Markus, şu an art arda gelen iflaslar nedeniyle sektörün benzeri görülmemiş bir krizle mücadele etmeye devam ettiğini söylerken asıl büyük tehlikeye dikkat çekti.

Billy Markus yorumunda Binance veya Tether’dan birinin iflas etmesi durumunda kripto piyasaları için oyunun biteceğini söyledi. Bunun yanında son krizlerin, kripto yatırımcılarında bir farkındalık oluşturmasından memnun. Markus, kullanıcıların merkezi borsalardaki saklama hizmetinin güvenli olmadığını anlamaya başlaması konusunda memnuniyetini dile getirdi.

Dogecoin kurucusunun bu yorumları, aynı zamanda eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’den de onay aldı. Billy Markus yaptığı yorumun ardından “oyun biter” ifadesini de açıklama gereği duydu ve bu ifadenin aşırı büyüklükte bir piyasa çöküşü anlamına geldiğini söyledi.

Kripto piyasalarının hayatımızda kalmaya devam edeceğini söyleyen Markus, bu piyasanın sadece spekülatif amaçlı işlemlerden ibaret olmadığını, merkezsiz bir fon transfer sistemi gibi önemli bir işlevi olduğunu hatırlattı.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir