Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.129
% 2.75
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.129
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance’e Shiba Inu Davası: Yargıç Bloke Emri Verdi!

Bir Shiba Inu (SHIB) yatırımcısı, saldırıya uğradıktan sonra kaybettiği 6.7 milyar SHIB’i kendisine vermesi için önde gelen kripto para birimi borsası Binance’e dava açtı. İşte detaylar…

Shiba Inu yatırımcısı, SHIB’lerini geri alamadığı için Binance’e dava açtı

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere meme’lerden ve önde gelen meme coin Dogecoin’den (DOGE) ilham alan oluşturulan kripto para birimi Shiba Inu’nun (SHIB) bir yatırımcısı, saldırıya uğradıktan sonra kaybettiği 6.7 milyar SHIB’i kendisine geri vermeleri amacıyla en büyük kripto para borsası Binance’e dava açtı. Yerel kripto para birimi haber kuruluşu Livecoins’e göre, Brezilyalı kripto para traderı Aralık 2021’de hacklendi. O zaman, MetaMask’ta sakladığı coin’lerin miktarı, 27.7 milyar SHIB idi – bu da şimdi 271.000 dolara denk geliyor. Trader saldırıya uğradığını söylese de, olayın nasıl gerçekleştiğini açıklamadı.

Trader, Ethereum Blockchain analizini kullanarak, SHIB’lerinin 6.7 milyarının önde gelen kripto para borsası Binance’e taşındığını buldu. Trader, fonların iade edilebilmesi ve fonları kilitlemesini sağlamak amacıyla platformun destek ekibiyle hızla iletişime geçti. Binance’in destek ekibi, görünüşe göre hesabı kilitlemeyi kabul etti, ancak para iade edilmedi. Bu da traderın 6.7 milyar SHIB’i geri alabilmesi için Binance’e dava açmasına neden oldu. Bir mahkeme başvurusunda yatırımcı, fonların ailesinin geçiminin ve tüm varlıklarının bir parçası olduğunu iddia etti.

Binance, davaya karşı çıkıyor

Livecoins raporlarına göre Hakim Ricardo Hoffman, Ocak 2022’de hacklenen adresten bahsederek Binance’e “Binance 14” adresini engellemesini emretti. Mahkeme emrinde, aşağıdaki ifadeler yer alıyor:

Bu nedenle davalının Binance 14 cüzdanının tamamını bloke ettiğinin tespiti ve söz konusu cüzdan ile ilgili uygulama erişim loglarının (tarih, saat, IP, saat dilimi) ibraz edilmesi için ihtiyati tedbir talebini kabul ediyorum.

Binance, MetaMask ile hiçbir ilişkisi olmadığını ve yatırımcının tokenlarının MetaMask cüzdanındayken hacklendiğini savunarak, mahkemenin cüzdanlarından birini bloke etmesini durdurmak için davayı temyiz etti. Dava, yakın gelecekte seyrine karar verecek olan hakim tarafından yeniden değerlendirilecek. Davayı inceleyen analistler, bunun “belirsiz bir durum,” olduğunu düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir