Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.123
% 4.99
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.123
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Binance’den Bu Altcoin İçin Duyuru: 13 Temmuz’a Dikkat!

Altcoin projelerinin, coin’lerin toplam arzını azaltmak ve fiyatlarını yükseltmek için bir deflasyon mekanizması olarak periyodik yakımlar gerçekleştirmesi, yaygın bir bilgidir. İşlem hacmiyle dünyanın en büyük kripto para birimi borsası olan Binance, BNB coin’in otomatik yakım mekanizması ile bugün, yirminci BNB yakımının gerçekleşeceğini duyurdu. İşte detaylar…

Binance’in altcoin projesi için yakım vakti geldi

BNB ve BSC ekosistemlerine güç sağlayan para olan BNB’nin arzının kontrolü, başlangıçta üç ayda bir yapılan BNB yakmalarıyla yapıldı. Üç aylık BNB yakımı, kripto paranın Binance borsasındaki işlem hacmine dayanıyordu.  Ancak Kasım 2021’de BEP-95’in tanıtımıyla Binance, yeni BNB otomatik yakma mekanizmasının BNB tokenlarının daha hızlı yakmaya yardımcı olacağını duyurdu. Bu mekanizma ile Binance Smart Chain’deki işlemler için ödeme yapmak için kullanılan BNB coin’lerinin bir kısmı yok ediliyor. Binance CEO’su, en son yakımı aşağıdaki tweet’i aracılığıyla onayladı:

BEP-95 yakma mekanizmasının uygulanmasından bu yana, 22.932.378.62 dolar değerindeki BNB coin yok edildi. Yılın başından bu yana kripto para piyasasının düşüş eğilimine girmesiyle birlikte, BNB coin’in fiyatı henüz BEP-95 yakımından herhangi bir olumlu etki görmedi. Yılın başında kripto para, yerini 512 dolarlık bir endeks fiyatıyla işaretledi. Şu anda Şubat 2021 seviyesinde işlem gören BNB coin fiyatı bu yıl şimdiye kadar yüzde 56 düşüş kaydetti. Yazım sırasında coin, 224,93 dolardan işlem görüyordu. Beklendiği gibi, piyasa değeri Ocak ayında 85.35 milyar dolar iken, şu ana kadar 36.70 milyar dolara geriledi.

BNB’deki otomatik yakım mekanizması nedir?

Peki, BNB’nin otomatik yakım mekanizması nedir?  BNB, toplam arzını 100.000.000 BNB’ye düşürmek için bir otomatik yakma sistemi kullanır. Otomatik yakma mekanizması, BNB’nin fiyatına ve çeyrek boyunca BNB Chain’de (eski BSC) oluşturulan blok sayısına göre yakılacak BNB miktarını ayarlar. Böylece şeffaflık sunar.  Binance’e göre, otomatik yakım mekanizması, BNB tokenının değerini en üst düzeye çıkarmak ve BNB ekosistemi için sürdürülebilir ve güvenli uzun vadeli bir büyüme planı sağlamak için tasarlandı.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz gibi Binance, borsalarındaki BNB işlem hacmine dayalı olarak üç ayda bir BNB yakma işlemi yapardı. Ancak, Aralık 2021’de üç aylık yakımların yerini BNB otomatik yakımlar aldı. Otomatik yakma işlemleri hala üç ayda bir yapılıyor. Ancak artık yalnızca Binance’deki işlem hacmine dayanmıyorlar. BNB otomatik yakma mekanizması, iki faktöre bağlı olarak yakılması gerekecek BNB miktarını ayarlamak için otomatikleştirilmiştir. Bunlar BNB fiyatı ve her çeyrekte oluşturulan blok sayısıdır. Teknik açıdan bakıldığında, BNB otomatik yakımı, ne kadar BNB’nin yakılması gerektiğini hesaplamak için BNB Chain’den alınan on chain bilgileri kullanır. Mekanizma bu şekilde yakım miktarını “ayarlar”.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir