Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.702
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.702
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Binance’deki Bu Altcoin Hacklendi: Olayda Vitalik Buterin İzi!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir altcoin hack’ine yönelik yeni gelişmeler yaşanıyor. PeckShield Perşembe günü yaptığı açıklamada, 20 milyon Optimism (OP) tokenını çalan bir bilgisayar korsanının Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’e 1 milyon OP aktardığını doğruladı. Ayrıca, saldırgan 1 milyon OP oy hakkını Ethereum Vakfı’nda bir güvenlik uzmanı ve bilgisayar korsanı olan Yoav Weiss’e devretti, çünkü Vitalik altcoin’leri Weiss’e devretti. Ancak Weiss, hacker’ın kendisi olmadığını ancak beyaz şapkalı bir hacker olduğuna inandığını belirtti. İşte detaylar…

Hacker, Vitalik Buterin’e altcoin gönderdi

Bir bilgisayar korsanı, likidite sağlayıcısı Wintermute’ün cüzdan adresinden 20 milyon OP yönetim tokenını çalmayı başardı. Wintermute, L2 adresi yerine henüz Optimism’e (L2) dağıtılmamış bir Ethereum (L1) çoklu imza adresi sağladı. Wintermute, L1 multisig sözleşmesini L2’de aynı adrese dağıtmaya başladı, ancak bilgisayar korsanı sözleşmeyi şirketten önce dağıtmayı başardı ve 20 milyon OP tokenını çaldı.

İlginç bir şekilde, bilgisayar korsanı, Optimism yönetimini manipüle etmek için tokenları kullanmadı, bunun yerine Vitalik Buterin’in cüzdan adresine 1 milyon OP tokenını gönderdi. Bu arada, saldırıyı açıklayan Yoav Weiss tweet attı:

Ve olay örgüsü ilginçleşiyor. Bu açıklayıcıyı yazarken, saldırgan bana 1M OP atarak oylama yetkisi verdi: Yetki verdiğiniz için teşekkür ederiz İpucu: hayır, saldırgan ben değilim ve kim olduğunu bilmiyorum. Ama şimdi bunun bir beyaz şapka olduğunu tahmin ediyorum.

Bu arada Wintermute ekibi, bilgisayar korsanını çalınan Optimisim tokenlarını iade etmeye çağırdı. Ayrıca, gelecekte danışmanlık fırsatları veya diğer işbirliği biçimleri için bilgisayar korsanıyla çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Likidite sağlayıcı, beyaz şapkalı hacker’a düşünmesi için bir haftalık bir süre verdi. Aksi takdirde, Wintermute parayı iade edecek ve bilgisayar korsanlarını takip edeceğini söyledi.

OP fiyatı düşüş yaşadı

Ethereum ölçeklendirme çözümü Optimism’in fiyatları, son 24 saatte yüzde 10’dan fazla düşerek 0,7142 dolar ile tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Coin, Binance gibi büyük kripto para borsalarında listelenmesiyle popülerlik kazanmıştı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere başarısız bir listelemeden sonra zaten düşük performans gösteren OP token fiyatları, hack’ten sonra bir darbe daha aldı. Yazma sırasında, OP fiyatı bir miktar kaybı telafi etti. Şu an, 0.90 dolar seviyesinden el değiştiriyor. Wintermute, saldırganın yalnızca 1 milyon OP tokenı sattığı ve saldırganın hala 19 milyon OP tokenı olduğu için bunun masum bir saldırı olduğunu umuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir