Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.389
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.389
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Binance Yöneticileri Nijerya’ya Karşı Dava Açtı

Binance, Tron Ağındaki USDC Desteğini Sonlandırıyor!

Nijerya’ya istişare için davet edildikten sonra gözaltına alınan iki Binance yöneticisi, insan haklarını ihlal ettikleri gerekçesiyle ülkenin iki devlet kurumuna dava açtı.

Şubat ayında Nijerya’ya yetkililerle şirket ile ilgili konuları görüşmek üzere davet edilen ancak varışlarında yetkililer tarafından gözaltına alınan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın iki üst düzey yöneticisi, Ulusal Güvenlik Danışmanı Nuhu Ribadu ve Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu’nu (EFCC) temel insan haklarını ihlal etmekle suçladı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Tigran Gambaryan (Binance’ın mali suçlarla mücadele uyum başkanı) ve Nadeem Anjarwalla (Afrika bölge müdürü) Federal Yüksek Mahkemesine ayrı ayrı dava açarak şu taleplerde bulundu:

Gözaltıdaki serbest bırakılmaları

Pasaportlarının iadesi

Kurumlardan kamuoyu önünde özür dilenmesi

Nijerya yetkilileri, Mart ayı başlarında Binance ve iki yöneticiyi dört ayrı vergi kaçırma suçu ile suçlamıştı. Anjarwalla’nın ise geçtiğimiz hafta namaz kılmak için camiye götürüldükten sonra kaçtığı bildirildi.

Yöneticilerin avukatı, görüşme için davet edildikleri ve herhangi bir suçtan tutuklanmadıkları için gözaltına alınmalarının haklarını ihlal ettiğini savundu.

Perşembe günü yapılan duruşmada ne Ulusal Güvenlik Danışmanı ne de EFCC temsilci göndermedi. Dava 8 Nisan tarihine ertelendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir