Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.892
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.892
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Binance, Şikayet Üzerine Bir Kullanıcısının Hesabını Askıya Aldı

Kripto para borsası Binance, bir kullanıcısının hesabını “mantıksız” olduğu gerekçesiyle askıya aldı.

Şirketin CEO’su CZ, firmanın “mantıksız” müşterilere hizmet vermek istemediğini dile getirdi.

Binance, Mantıksız Müşterilere Hizmet Vermek İstemiyor

Kripto borsası, bir kullanıcının para hırsızlığı iddiasıyla borsaya tepki göstermesi sebebiyle geçtiğimiz gün kullanıcının hesabını kapattı. CZ, mantıksız davranan müşterilere hizmet vermek istemediklerini söyledi.

Twitter’da CoinMamba ismiyle yer alan kullanıcı 8 Aralık’ta, kripto ticaret şirketi 3Commas’a bağlı sızdırılmış bir API anahtarının “kar elde etmek için fiyatı yükseltmek amacıyla düşük hacimli paralarda işlem yapmak için” kullanıldığını iddia ederek kayıp fonlardan şikayet etmeye başladı.

Trader atmış olduğu tweet’lerde, Binance’in kendisine destek olmamasından yakındı.

CZ, durumu açıklığa kavuşturmak için Twitter üzerinden bir açıklama yayımladı.

CZ, mantıksız insanlara hizmet vermek istemediklerini ve kullanıcının hesabını çıkış moduna (yalnızca para çekebilme) geçirmeyi düşündüğünü söyledi. Tweet daha sonra silindi. Kullanıcının hesabı ise sadece para çekebileceği bir biçimde üç gün süreyle kapatıldı.

Kullanıcı tweet’lerine göre 3Commas, protokolleri ve veritabanları üzerindeki herhangi bir istismarı reddetti ve bu nedenle çalınan API anahtarlarından sorumlu değildi.

3Commas yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sahip olduğumuz bilgilere dayanarak, hiçbir şifreleme protokolünün güvenliğinin ihlal edilmediğini ve 3Commas’ın hesap güvenlik veritabanlarında herhangi bir ihlalin meydana gelmediğini tespit ettik”

Binance CEO’su, API anahtarlarını üçüncü taraf platformlar Skyrex ve 3Commas ile paylaştıktan sonra en az üç kullanıcının hesaplarında beklenmeyen işlemlerle karşılaştığını doğruladı. Daha sonra kullanıcılara ilgili API anahtarlarını silmelerini önerdi.

CoinMamba, beş yıldan uzun bir süredir Binance müşterisi olduğunu iddia etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir