Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.104
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.104
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance, Rusya’dan Çekilme İhtimali ile Karşı Karşıya!

Binance

Binance adlı kripto para borsası, Rusya’da faaliyetlerini ABD yaptırımları nedeniyle sonlandırma ihtimaliyle karşı karşıya olabilir.


▪️ Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’ya yönelik yeni yaptırımları, kripto para sektörüne bir kez daha etki etti. 28 Ağustos tarihli The Wall Street Journal’ın yapmış olduğu habere göre, bir Binance sözcüsü borsanın Rusya’dan tamamen çekilme dahil olmak üzere tüm seçenekleri değerlendirdiğini belirtti.

▪️ Bybit ve OKX borsaları da belirli ödeme seçenekleri için P2P hizmetini bazı Rus bankalarıyla kullanılamaz hale getirerek Binance’i örnek aldı. Aynı zamanda, Rusya Merkez Bankası da yakın bir zamanda dijital rubleler için test faaliyetlerine başlamayı planladığını açıkça duyurdu.

▪️ Merkezi belirli bir konumda bulunmayan Binance, çok sayıda ülkede operasyonlar yürütmekte ancak Rusya’daki faaliyetleri regülatörlerin dikkatini çekmektedir. Borsa, ABD’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun davasıyla da mücadele etmektedir. Bu durumun yanı sıra, Adalet Bakanlığı da Binance’in yaptırım ihlali iddialarını soruşturmayı sürdürmektedir.

▪️ ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), Mayıs ayında başlatmış olduğu bir incelemeyle, Rus kullanıcıların Binance aracılığıyla Rusya’ya uygulanan yaptırımları ihlal edip etmediklerini araştırdığını açıklamıştı.

▪️ Mart ayında ise Binance, yaptırımların etkisiyle Rus vatandaşlarının ABD doları ve euro bazındaki P2P işlemlerine erişimini engellemişti. Bununla birlikte, işlemler hala AB dışında kayıtlı şirketler aracılığıyla gerçekleştirilebiliyordu. Borsa, Nisan 2022 yılında Rus bireylerin 10.000 Euro’nun üzerinde kripto varlığını tutmasını yasaklamıştı, fakat bu kısıtlama bir yıl sonra kaldırıldı.

Anlık Haberlere En Hızlı Şekilde Ulaşmak İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir